Täydellinen ohje huippukokilta! Näin possun filee grillataan mehukkaaksi

Julkaistu:

Soppa365
Juuri ja juuri on riittävästi, kun puhutaan possunfileen kypsyydestä.
Grillaatpa possua tai nautaa, parhaita paloja grilliin ovat rasvaiset osat, koska sulaessaan rasva mehevöittää lihaa.

Vähärasvainen filee sen sijaan paistuu helposti kuivaksi. Suurin syy ei kuitenkaan ole lihan vähärasvaisuudessa, vaan siinä, että kypsennämme lihaa yleensä liian kauan. Michelin-tason kokki Jouni Toivanen tietää kuinka possun sisäfilee kypsennetään täydellisen meheväksi.

Helpoin tapa pitää silmällä kypsyyttä on paistolämpömittari, mutta ilman sitäkin pärjää, kun kääntelee fileetä minuutin välein ja siirtää sen vetäytymään, kun se alkaa tuntua napakalta mutta ei vielä jäykältä. Tähän kuluu possufileen paksuudesta ja grillin lämpötilasta riippuen 10–20 minuuttia.

– Evira suosittelee edelleen kypsentämään sianlihan 70-asteiseksi. Syynä suositukseen on trikinelloosi, joka on tavattu Suomessa ihmisessä viimeksi 1970-luvulla. Tutkimusten mukaan trikiini kuitenkin kuolee jo 61 asteessa yhdessä minuutissa ja 62 asteessa se elää enää sekunnin, selostaa Toivanen.

Katso grillatun porsaan sisäfileen resepti Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt