Coca-Colan mainostemppu: Tuo markkinoille juoman uudella nimellä ja koostumuksella – nostatti valtavan myrskyn 1980-luvulla

Julkaistu:

Virvoitusjuomajätti tuo jo kertaalleen 1980-luvulla flopanneen New Coke -juoman uudelleen myyntiin. Yhtiö järjestää tempauksen suosikkisarja Stranger Thingsin kunniaksi.
Maailman suurin juomavalmistaja Coca-Cola lanseeraa uudelleen New Coke -nimellä kulkevan juoman, CNN kertoo. Tuotetta on tosin tulossa markkinoille alle 500 000 tölkkiä, joten niiden odotetaan loppuvan nopeasti.

1980-luvulla flopiksi osoittautunut juoma halutaan tuoda markkinoille Netflixin suosikkisarja Stranger Thingsin kunniaksi. Tuotteita on saatavilla vain online-myynnissä torstaista alkaen sekä Yhdysvalloissa rajoitetusti.

Ajatus sarjan ja juomajätin yhteistyöstä sai alkunsa Stranger Thingsin luojilta ja käsikirjoittajilta Ross ja Matt Dufferilta. Hittisarjan kolmas tuotantokausi sijoittuu vuoden 1985 kesään – samaan ajankohtaan, jolloin New Coke alun perin tuotiin kuluttajille.

New Coke -juomaa valmistetaan tällä kertaa vain rajoitettu määrä, ja kampanjan tarkoitus on markkinoida sarjan uutta tuotantokautta.

Stranger Thingsin kolmas kausi julkaistaan suoratoistopalvelu Netflixissä Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä 4. heinäkuuta.

Vastalausemyrsky

New Coke kehitettiin ja tuotiin ensimmäisen kerran markkinoille keväällä 1985. Silloin yhtiö muutti perinteisen Coca-Colan reseptiä.

Muutettu resepti ei ollut lainkaan 80-luvun kuluttajien mieleen. Yhtiö joutui nielemään tappionsa ja palaamaan alkuperäiseen reseptin. Yhtiön suomenkielisillä nettisivuilla kerrotaan, että alkuperäinen juoma palasi kaupan hyllyille jo heinäkuun 11. päivä – vain 79 päivää reseptiuudistuksen jälkeen.

Yhtiön mukaan tuotteen nimen ja koostumuksen muutos aiheutti kuluttajien vastalausemyrskyn ja sai ennenkuulumattomat mittasuhteet.

Yhtiön Yhdysvaltain-markkinointijohtaja Stuart Kronauge arvelee, että ajoitus on tällä kertaa otollinen tuotteen markkinoinnille.

– Emme ehkä olisi aiemmin tehneet tällaista. Yhtiömme muuttuu ja yrittää kehittää uutta, Kronauge kertoo CNN:n mukaan.

Jutun otsikkoa ja juttua muokattu kello 23.25. Jutusta ei alun perin käynyt ilmi, että tuotetta on myynnissä vain rajoitetusti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt