Nyt tulee uunifetasalaatti! Heitä kaikki pellille ja uuniin, ja kohta on edessä mieletön herkku

Julkaistu:

Soppa365
Uunissa muhitettu feta maistuu niin hyvälle, että siihen saattaa jäädä vähän koukkuun.
Liemessä-blogin Jenni Häyrinen teki uunifetasta kuuluisan keksimällä uunifetapastan reseptin.

Valitse uunifetaa varten kovaa, maukasta fetaa.

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Laita kokonainen feta pieneen uunivuokaan. Sudi pintaan oliiviöljyä. Paista fetaa ensin 15 minuuttia ja lisää sitten uunin lämpötilaa 225 asteeseen. Nosta feta ylätasolle ja anna sen ruskistua 5–10 minuuttia.

Uunifeta sopii pastan lisäksi sosekeittoon, levitteeksi leivälle tai sen voi murskata dippikastikkeeksi.

Ihanan helppo arkiruoka syntyy, kun fetan kypsentää uunissa yhdessä vihannesten kanssa lämpimäksi salaatiksi.

Katso uunifetasalaatin ohje Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt