Ihana peltiruoka! Heitä vain uuniin ja kohta on herkkua luvassa

Julkaistu:

Soppa365
Pese, pilko ja vips uuniin!
Kun ruokalistalla on juureksia, sipuleita tai esimerkiksi kukkakaalia tai munakoisoa, paahtaminen on ehdottomasti paras valmistusmenetelmä.

Uunin kuumuudessa kasvisten makeat sävyt tulevat esiin. Paahteiselle maulle makeus onkin oiva makupari.

Nyt pääosan saa palsternakka. Aliarvostettu juures saa seuraa rapeista pähkinöistä, kirpeästä omenasta ja raikkaasta tillistä, joka muistuttaa kesästä. Samassa astiassa kypsyvät myös hasselbackanperunat sekä paahdetut valkosipulinkynnet, jotka saavat uunissa syvän, melkein karamellisoidun maun.

Valitse keskenään samankokoiset palsternakat, niin ne kypsyvät tasaisesti. Juureksia ja perunoita ei tarvitse kuoria. Huolellinen pesu juuresharjalla riittää.

Katso Hasselbackan palternakka-perunapellin ohje Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt