Ruokala

Vain kolme raaka-ainetta – suosikkileivonnainen ei ole koskaan ollut näin helppo

Julkaistu:

Soppa365
Portugalilaisesta Pastel de nata -leivoksesta on tullut trendiherkku. Kotonakin se valmistuu vaivatta.
Kuvittele vaniljavanukas, joka on lehtitaikinakupissa.

Se on pastel de nata -leivoksen perusidea. Lehtevä croissantmainen taikina on rapean mureneva ja täyte puolestaan pehmeän kermainen. Portugalista maailmalle levinneestä herkusta on helppo pitää.

Kotikeittiössä leivoksen syntyvät helposti pakastelehtitaikinasta ja vaniljavanukasjauheesta. Jauhe sekoitetaan ohjeen mukaan maitoon ja kas, täyte on valmis.

Tärkeintä on käsitellä taikinaa oikein. Jos leikkaat pyöreitä kiekkoja ja vuoraat niillä muffinipellin kolot, taikina kohoaa liikaa väärään suuntaan ja syöksee täytteen ulos pellistä. Sen sijaan taikina on rullatta pötköksi ja leikattava sitten kiekoiksi. Kiekot painellaan muffinipeltiin, jonka jälkeen leivokset täytetään vanukkaalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nopea paisto ja herkku on valmis.

Katso koko resepti Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat