Ruoka pöytään muutamassa minuutissa – usko tai älä, tämän kaiken voit kypsentää mikrossa

Julkaistu:

Mikro
Mikro on oikea kodin monitoimikone, jolla voi loihtia pöytään maukkaan päivällisen tai jälkiruoan.
Joskus kiire yllättää totaalisesti, eikä kokkaamistakaan rakastava aina pysty viettämään keittiössä tuntikaupalla aikaa.

Näillä vinkeillä saat loihdittua pöytään päivällisen nopeasti ja helposti. Tarvitset vain mikron ja hieman mielikuvitusta!

Spagetti


Spagettia voi ”keittää” myös mikrossa. Kahden hengen annosta varten laita isoon kulhoon kaksi ruokalusikallista öljyä, suolaa maun mukaan ja noin 8,5 desilitraa kiehuvaa vettä. Aseta sitten 100 grammaa spagettia kulhoon ja lämmitä minuutin ajan kovalla teholla.

Munakokkeli


Munakokkelia varten ei tarvita pannua, vaan sen voi loihtia myös mikrossa.

Kokkeli valmistuu näin: voitele mikronkestävä muki öljyllä, lisää kananmunat ja maito ja vatkaa niitä kunnes ne ovat sekaisin. Lämmitä seosta mikrossa 45 sekuntia, sekoita ja lämmitä uudelleen 30 sekuntia kunnes kokkeli on valmista.

Sienet


Jopa sienet voi hätätilanteessa kypsentää mikrossa. Silloin sienet kannattaa laittaa täydellä teholla mikroon 30 sekunniksi kerrallaan. Kahden ja puolen minuutin kuumennuksen jälkeen sienet menettävät kokoaan selvästi ja ovat valmiita joko pakastettaviksi tai ruuanlaittoon.

Pekoni


Nopea ja siisti vaihtoehto on kypsentää pekoni mikrossa.

Aseta talouspaperia mikronkestävälle lautaselle, ja levitä pekonit vierekkäin yhteen kerrokseen. Aseta mikron puhtaana pysymisen vuoksi muutama pala talouspaperia myös pekonien päälle.

Minuutti per pekonisiivu pitäisi riittää lämmittämään herkun valmiiksi. Muista kuitenkin se, että mikrossa lämmitetystä pekonista tulee kuivempaa kuin pannulla, sillä mikrossa se ei ui rasvassa.

Hernerisotto


Herneistä ja parsasta tehdyn risoton voi kätevästi loihtia myös mikrossa tämän BBC:n ohjeen avulla.

Mittaa 350 grammaa risottoriisiä kulhoon. Lisää hieman 1,75 desilitraa valkoviiniä ja 2,8 desiä kuumaa kasvislientä. Peitä kelmulla ja laita mikroon täydellä teholla 10 minuutin ajaksi. Sekoita kunnolla, ja lisää vielä toiset 2,8 desiä kasvislientä. Kuumenna kelmulla peitettynä mikrossa vielä 3 minuutin ajan.

Lisää sen jälkeen vielä 2,8 desiä kasvislientä, 100 grammaa parsaa ja 500 grammaa herneitä. Peitä uudelleen kelmulla ja kuumenna viimeiset 7 minuuttia mikrossa.

Tämän jälkeen voit sekoittaa risoton joukkoon haluamaasi juustoa. Esimerkiksi vuohenjuusto sopii maultaan erityisen hyvin. Täydennä herkku yrteillä, kuten mintulla. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Tacokuoret


Jos mieli tekee rapeita tacoja, mutta kaapista löytyy vain pehmeitä tortilloita, ei hätää. Mikro auttaa tässäkin.

Aseta pehmeä tortilla mukin sisään, ja aseta muki mikroon kyljellään. Voit katsoa havainnollistavan kuvan tästä linkistä.

Lämmitä mukiin laitettuja tortilloita minuutti mikrossa, ja pian saat rapsakan tacokuoren, jonka voit täyttää lempiaineksillasi.

Mutakakku


Jos vieraat pääsevät yllättämään, voit loihtia tarjoiltavan viidessä minuutissa. Mutakakun ainekset sekoitetaan keskenään, jonka jälkeen mukiin lisätään rouhittu suklaa ja Nutella-levite.

Peitä suklaa taikinalla, ja kuumenna 70 sekuntia. Taikina kohoaa mukissa, ja pian sinulla on edessäsi maittava jälkiruoka.
Mikro on muutenkin todellinen kodin ihmelaite ja monitoimikone. Tiesitkö, että mikrossa voi myös paahtaa pähkinöitä, tehdä maustevoita tai pelastaa kovettuneen leivän? Kannattaa kokeilla!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt