Ruokala

Siken napolilaiset lihapullat vievät kielen mennessään

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Perinteisiin lihapulliin saa maukkaan vivahteen herkullisten rusinoiden avulla.
Nyt jos koskaan on lihapullasää, kun luita kolottaa tämä alkutalven kylmyys!

Tällä reseptillä saat loihdittua itsellesi ja perheellesi napolilaisia lihapullia, joihin kuuluvat yhtenä erikoisuutena rusinat. Ne voi jättää pois, jos ajatus rusinoista lihapullissa tuntuu täysin vieraalta.

Rusinoita kannattaa kuitenkin kokeilla rohkeasti edes muutamaan lihapullaan, sillä ne antavat palleroille ihan oman makeansuolaisen arominsa.


Napolilaiset lihapullat

2 siivua pehmeää valkoista leipää ilman kuorta
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

tilkka vettä

600 g jauhelihaa

pieni nippu sileälehtistä persiljaa silputtuna

2 kananmunaa
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

120 g parmesaanijuustoa raastettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

suolaa ja mustapippuria myllystä

50 g rusinoita

50 g pinjansiemeniä

oliiviöljyä

Valmistusohjeet

Liota leipä pehmeäksi vesitilkassa.

Sekoita liha, leipä persilja, munat, parmesaani, valkosipuli, suola ja pippuri isossa astiassa notkeaksi taikinaksi.


Lisää rusinat ja pinjansiemenet.


Anna taikinan levähtää sillä aikaa kun teet kastikkeen.

Tee lopuksi taikinasta lihapullia ja ”puuteroi” ne kevyesti vehnäjauholla.


Paista pullat puolikypsiksi pannulla reilussa lorauksessa oliiviöljyä ja voita.

Kumoa lihapullat kastikkeeseen ja hauduta vielä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.


Tomaattikastike

Loraus oliiviöljyä

1 sipuli hienonnettuna

1 porkkana hienonnettuna

1 sellerinvarsi hienonnettuna

2 purkkia italialaisia tölkkitomaatteja

50 g tomaattipyreetä

2 rkl timjamia

suolaa ja mustapippuria myllystä


Valmistusohjeet:

Kuullota sipuli, porkkana ja selleri oliiviöljyssä.

Lisää purkkitomaatit ja tomaattipyree, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla ja anna kypsyä lihapullien paiston ajan.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt