Tämä söpö piparitalo on helpompi kuin uskotkaan! Näin se tehdään

Julkaistu:

Soppa365
Lapset hinkuvat piparitaloa, mutta projekti tuntuu liian rankalta edes aloittaa. Tuttu tilanne? Kokeile tehdä hieman pienemmin.
Tarvitset pienen piparitalon rakentamiseen puolen kilon paketin valmistaikinaa. Soppa365:n ohjeesta voit printata talon kaavat, jotka on suunniteltu juuri tämänkokoiselle taikinalle. Leikkaa seinien ja katon kaavapalat paperilta irti ja voit aloittaa.

Tärkeää on kaulia taikina suoraan leivinpaperin päälle. Näin paloja ei tarvitse siirrellä ja ne säilyttävät muotonsa uunissa. Voit jakaa taikinan kahdelle leivinpaperille, kaulia levyksi ja leikata niistä palat veitsellä kaavojen mukaisesti. Muista jättää elementtien väliin hieman leviämisvaraa.

Nostele väleistä pois ylimääräiset taikinakaistaleet ja kauli niistä pohjalevy erilliselle leivinpaperille. Paista osaset ja anna jäähtyä tasaisella alustalla.

Piparitalo on helpompaa koristella ensin ja kiinnittää vasta sitten. Kuorruta jäähtyneet elementit ja anna niiden kuivua kokonaan.

Kiinnittämistä varten sulata sokeria varovasti valurautapannulla. Pidä sokeri lämpimänä, mutta älä päästä sitä palamaan! Kasta talopalasten reunoja varovasti kuumaan sokeriin ja nostele ne pystyyn piparialustalle.

Katso kaavat Soppa365:stä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt