Ruokala

Nopea lohipiirakka on klassikko jo syntyessään – korvaa munamaito tällä huippumehevällä soosilla

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Lohipiirakan mehevä pohja syntyy nopeasti sekoittaen.
Kun lohipiirakan kattaa kahvipöytään, se katoaa aina nopeasti. Lounaaksikin piirakka sopii. Ei ihme, että suolaisista piirakoista lohipiirakka on ykkössuosikki!

Tämä lohipiirakka on erityisen helppo tehdä, koska pohjan aineet vain sekoitetaan. Pohjassa on yhtä paljon kaurahiutaleita kuin vehnäjauhoja, joten se on maukas, mutta ei rasvainen. Kuivien aineiden joukkoon lisätään voisulaa ja maitoa ja taikina sekoitetaan tasaiseksi puuhaarukalla.

Täytteessä on reilusti lämminsavulohta. Perinteinen munamaito korvataan piirakassa raejuusto-smetanaseoksella, joka tekee täytteestä erityisen mehevää.

Piirakan voi syödä sellaisenaan, mutta juhlaan tämä lohipiirakka saa erityisen näyttävän koristelun keitetyistä kananmunista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tämä takuuvarma lohipiirakka sopii myös suuren seurueen kestitsemiseen, kun tuplaat ainesten määrät. Pellille tehdystä piirakasta voi napsia paloja vaikkapa isolla piparimuotilla.

Tee mehevä lohipiirakka tällä ohjeella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt