Ruokala

Jämämuusista syntyy ihana leipä – tätä taikinaa ei tarvitse edes vaivata

Julkaistu:

Soppa365
Jäikö perunamuusia yli? Älä anna sen unohtua jääkaappiin. Sekoittamalla joukkoon muutaman aineksen saa helppoja leipäsiä, jotka vievät kielen.
Näitä leipäsiä kannattaa tehdä silloin, kun jääkaapista löytyy yli jäänyttä perunamuusia. Yhteen leipäsatsiin tarvitset muusia noin puoli litraa.

Tämä ohje on niin helppo, että sen alkuun pitää heti kertoa astemäärä (225 astetta), jossa leivät paistetaan. Taikina valmistuu nimittäin sekoittamalla samassa ajassa kuin uuni kuumenee. Leipäsistä tulee rieskamaisen ohuita, joten uuni saa olla kunnolla kuuma.

Ota jääkaapista muusikattila. Sekoita joukkoon hienonnettuja yrttejä, suolaa, muna, jauhoja ja kaurahiutaleita. Jaa taikina 16 nokareeksi kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Taputtele rieskoiksi jauhotetuin käsin.

Jos et halua sotkea käsiäsi taikinaan tässäkään vaiheessa, voit ripauttaa taikinakasan päälle jauhoja ja taputella leipäset lusikalla. Pistele ne haarukalla ja paista vartti. Sivele lopuksi voisulalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos perunaleipästen himo iskee muusittomana iltana, voit toki tehdä muusin myös varta vasten valmisaineksista tai vaikka alusta alkaen. Ohje sopii myös muunneltavaksi: vaihtele siis hiutaleita ja jauhoja jauhokaappisi sisällön mukaan.

Yrtti-perunalepuskojen ohje löytyy Soppa365:sta täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt