Ruokala

Älä hanki kaappeja täyteen turhia vekottimia – 11 keittiövälinettä, joilla pärjäät jo pitkälle

Julkaistu:

Keittiövälineet
Löytyykö sinun keittiökaapistasi nämä välineet?
Kotikokin ei välttämättä tarvitse hamstrata valtavaa keittiövälinekokoelmaa itselleen. Vähemmälläkin voi nimittäin pärjätä varsin hyvin.

Jonas Eiring Eiring-keittiövälineliikkeestä nostaa esille kolmen välineen listan, joka on jo itsessään hänen mukaansa kattava.

– Hyvä, keskikokoinen veitsi noin 15 sentin terällä on ehdoton. Se on niin iso, että voi silputa sipulia ja viipaloida, mutta samalla sopivan pieni esimerkiksi vihannesten kuorimiseen, Eiring aloittaa.

– Sitten kannattaa omistaa 26 tai 28 sentin halkaisijan paistinpannu. Hiiliteräs ja valurautapannut ovat ikuisia ja tekevät hyvän paistopinnan. Kolmanneksi tarvitaan tarpeeksi iso kattila, jotta voi keittää pastaa ja perunoita mahdollisille vieraille. Korkea kattila on paras valinta, sillä se on tilava, mutta mahtuu pienemmällekin liedelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

11 tärkeää

Yleensä keittiöön kuitenkin mahtuu enemmän tavaraa.

Kokosimmekin Eiringin sekä Chez Marius -keittiövälineliikkeen antamien vinkkien pohjalta valikoiman keittiövälineitä, joilla pötkit ruuanlaiton suhteen jo pitkälle.

1. Kokkiveitsi, jossa 20 cm:n terä

2. Kuorimaveitsi, noin 10 cm

3. Pinnoittamaton paistinpannu

4. Reilun kokoinen, puukuitumassasta tehty leikkuualusta

5. Iso teräskattila, 5 litraa

6. Pieni kasari

– Suosittelen hyvälaatuista, monikerroksista rosterikasaria kalliimpaa mutta todella hyvää kuparikasaria. Sopiva koko tälle on 16 tai 18 sentin halkaisija, Eiring neuvoo.

7. Paistokasari, 24–28 cm

8. Valurautapata pataruuille, 4-5 litraa

9. Mikroteräraastin

10. Paistoatulat

11. Teräksiset vatkauskulhot, 3 kpl

Juttua muokattu 19.6. kello 12:43: Korjattu valurautapadan tilavuus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt