Ruokala

Ehkä maailman herkullisin tapa valmistaa varhaisperunat – älä keitä vaan heitä uuniin

Julkaistu:

Varhaisperuna
Varhaisperunoita voi välillä nauttia muutenkin kuin voin ja sillin kera. Yksi ihana tapa on paahtaa ne uunissa rosmariinin kera, mutta perunasta on moneksi.
Varhaisperunoiden täydellinen keittäminen puhuttaa suomalaisia joka kesä – eikä ihme. Niiden mausta ei halua tinkiä kukaan.

Kysyimmekin alkuviikosta Nina Kohvakalta tärppejä tähän tärkeään tehtävään.

Hiekkoin tilan perunanviljelijä kannusti jättämään kellon tuijottamisen vähälle, sillä keittoaikaan vaikuttavat esimerkiksi perunoiden koko, määrä, lajike ja lämpötila.

Hänellä oli muutama selkeä ohje: kuumaan veteen, suolaa mukaan ja perunoiden kokeilu ohuella tikulla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ja sitten vain syömään – voilla, sillin kera tai vaikka sellaisenaan.

Kesä on kuitenkin pitkä ja antaa aikaa myös luovuudelle. Ilta-Sanomien arkistossa on monia varhaisperunoille sopivia reseptejä, joissa perunat ovat esimerkiksi osa salaattia ja kesäistä pyttipannua. Kokeile ja nauti!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt