Sikke unohti marengin uuniin – lopputulos on niin hyvä, että tätä tehdään toistekin

Siken Eton mess yhdistelee minttua ja mansikoita.

17.6.2018 8:02

En yleensä jätä marenkeja uuniin kuivumaan, mutta jotenkin niin tapahtui – ja tietysti unohdin marengit sinne. Kun laitoin uunin päälle paistaakseni sämpylöitä, tunsin nenässäni oudon tuoksun...

Onneksi marengit olivat ehtineet tummua vain hiukan, joten ne olivat varsin käyttökelpoisia. Laitoin niistä kuvan Instagramiini, ja viisaat ystäväni kehittelivät reseptejä. Niistä valitsin englantilaisen jälkiruuan, Eton messin, sillä minulla oli sopivasti kotona mansikoitakin, joita siihen voi käyttää.

Tämä jälkiruoka on hiukan kuin suomalaisten tuntema pappilan hätävara, johon tarvitsee kuivakakun tai keksien jämät. Sitten ne tarjoillaan kermavaahdon ja hillon tai marjojen kanssa.

Eton messiin tarvitsee marenkia, joko itse tehtyä tai kaupasta ostettua, sekä mansikoita ja kermavaahtoa. Näitä laitetaan limittäin ja lomittain isoon kulhoon. Lisäsin kulhoon vielä ihanaa minttu-raparperihilloketta ja mintunlehtiä.

Täytyy sanoa, että ihan täydellistä tuli!

Marenki

140 grammaa valkuaista

240 grammaa sokeria

ripaus suolaa

  1. Pane valkuaiset ja ripaus suolaa vatkaimen kulhoon. Vatkaa kunnes syntyy hyvä vaahto.

  2. Lisää sitten sokeri vähitellen koko ajan vatkaten ja vatkaa kunnes marenkivaahto on kiinteää, eikä tule kulhosta pois, vaikka sen kääntää ylösalaisin.

  3. Tee isolla lusikalla marengista ”sämpylöitä” leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista uunissa 120 asteessa tunti ja 15 minuuttia. Älä unohda uuniin!

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, mikä on aina maistuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit