Ruokala

Täydellisen pihvin paistossa on yksi vaihe, joka saattaa lyödä sinutkin ällikällä – älä tee tätä virhettä

Julkaistu: , Päivitetty:

Grillaus
Oletko sinäkin tehnyt tämän virheen pihviä paistaessasi?
Suomen kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi vieraili hiljattain Radio Rockilla Kim Sainion ja Harri Moision luotsaaman Korporaation vieraana.

Puheenaiheena oli muun muassa pihvin paistaminen, johon Vuojärven mukaan jokaisella tuntuu olevan näkemys siitä, miten se kuuluu tehdä.

– Osa on huvittavia ja osa vähemmän huvittavia, Vuojärvi sanaili.

Yksinkertainen mutta näppärä kaava pihvin paistoon tuli kuin apteekin hyllyltä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pannu kuumana, suola ja pippuri sekaan, öljy pannuun ja pihvi sinne. Minuutti pari per puoli, sitten nyrkillinen voita sekaan, Vuojärvi luetteli.

– Siis siinä vaiheessa laitetaan voita? Moisio hämmentyi.


Vuojärven mukaan kotikokkaajien pahin virhe onkin juuri se, että voi ja öljy laitetaan samaan aikaan tehden siitä voiöljyseosta.

– Kun se voi laitetaan liian aikaisin pannulle, sehän palaa ja tulee kitkerä maku.

Tämä yksityiskohta löi itseään koviksikin pihvinpaistajiksi tituleeraavat Sainion ja Moision ällikällä.

– Olen nimenomaan ajatellut olevani nero, kun olen sitä öljyä ja voita sekoittanut. Että nyt todella olen ytimessä, Sainio kiteytti.

Katso lisää artikkelin yllä olevalta videolta.

Radio Rock ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Juttua muokattu 12.6. kello 9:28: Korjattu haastatellun sukunimi.

Ota kantaa

Sekoitatko voin ja öljyn pihviä paistaessasi?

Kyllä 40% En 60%
Ääniä yhteensä 10214

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt