Kihlasormukset katoavat mystisesti sormista Mummotunnelissa: ”Kertoo aika paljon paikasta”

Helsinkiläisravintolan työntekijät ovat tottuneet jokaviikkoisiin puheluihin, kun asiakkaat kyselevät arvotavaroidensa perään.

Mummotunnelilla on maine kuumien puumien saalistustantereena. Kuvan henkilöt eivät liity juttuun.

28.5.2018 16:19

Helsinkiläisravintola Raffaellon terassi Wanhalla kauppakujalla tunnetaan paremmin nimellä Mummotunneli. Paikalla on maine kuumien puumien saalistustantereena, jossa kenenkään ei tarvitse jäädä ilman seuraa. Ravintolajohtaja Roope Kämppi kertoo myös nuorempien asiakkaiden löytäneen Mummotunnelin.

– Meininki on muuttunut viimeisen viiden vuoden aikana. Koko ajan näkee entistä enemmän 25–30-vuotiaita, mikä on erittäin tervetullutta meille. Sehän on hauskaa, kun nuoret tulee tänne, että nyt ollaan Mummotunnelissa bilettämässä.

Sisäpihan kiihkeä tunnelma kesäiltaisin saa monet turistit hämmennyksiin. Kämpin mukaan turistit ihmettelevät, miten jörökansan juhlintapaikassa voi olla niin vapaata, iloista ja rajuakin menoa.

Ravintolassa sattuu ja tapahtuu päivittäin, mutta kaikista merkillisimmät tapaukset liittyvät Kämpin mukaan löytötavaroihin. Päivittäin Mummotunneliin jää kännyköitä, lompakoita ja kotiavaimia. Joka viikko tulee myös kiusallisempia puheluita.

– Kertoo paikasta aika paljon se, että lähes tulkoon joka viikko saadaan soittoja, kun kihlasormus on tippunut vahingossa sormesta. Meille se on arkipäivää, mutta huomaa hyvin, että se on asiakkaalle erikoisempi tilanne. Itse olen ollut täällä töissä vuodesta 2015 ja taitaa olla niin, että vain yksi sormus on löytynyt sinä aikana.

Yhtä lailla sormustensa perään kyselevät niin miehet kuin naisetkin.

Kiihkeä tunnelma kesäiltaisin saa monet turistit hämmennyksiin. Kuvan henkilöt eivät esiinny jutussa.

Oudompiakin puheluita tulee. Vastikään Kämppi heräsi aamukuudelta puhelimen soittoon, kun englantia puhuva herrasmies kyseli salkkunsa perään.

– Mies kertoi hävittäneensä meille salkun, jossa on neljän ihmisen passit sisällä. Heidän lentokoneensa oli lähdössä kello 8.30. Satuin itse tulemaan aikaiseen töihin, salkku löytyi meiltä ja japanilaiset liikemiehet pääsivät matkaan.

Katso tallenne Mummotunnelin terassikesän VIP-avajaisista:

Maailmankuuluja julkkiksia Kämppi ei muista Mummotunnelissa nähneensä. Tänä kesänä peräti kolme, neljä ryhmää Saksasta tulee katsomaan, kun Osmo Ikonen esiintyy houseband Salladin kanssa Mummotunnelissa.

– Hän soittaa Sunrise Avenuessa. Me ollaan saatu useampi kysely Saksasta, milloin tarvitsee tulla sinne, milloin pääsee ostamaan lippuja, monelta pitää olla jonossa. Se on ollut vähän erikoisempi homma, kun ei me Suomessa oikein tajuta, kuinka isosta bändistä Saksassa on kyse.

Työskenteletkö ravintolaelämässä? Millaisia tarinoita olet kuullut tai omin silmin nähnyt? Kommentoi alle!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit