Anni Hautalan herkkupasta on nopea ja helppo arjen pelastaja – aineksiakin vain muutama - Ruokala - Ilta-Sanomat

Anni Hautalan herkkupasta on nopea ja helppo arjen pelastaja – aineksiakin vain muutama

Annin pasta sopii esimerkiksi lounaalle.

Julkaistu: 2.5.2018 15:46

Juontaja Anni Hautala kertoo ruokakirjassaan mahdollisimman simppelin pasta-aterian reseptin.

Radio- ja tv-juontaja Anni Hautala julkaisi syksyllä oman keittokirjansa, Annin Ruokakirjan (Otava). Hautalan periaate resepteilleen kuuluu seuraavasti:

– Näissä ruuissa mikään ei ole niin tarkkaa. Nyt ei stressata eikä varsinkaan suoriteta!

Tätä ajatusta seuraa myös Hautalan sitruuna-kermapasta.

– Rakastan nopeita ja helppoja pastoja. Mitä vähemmän raaka-aineita, sen parempi tuntuu olevan, hän kertoo kirjassa.

– Varsinkin kun tarvitsen itselleni nopean lounaan ja kotona sattuu olemaan kermaa, sitruunaa, pastaa ja parmesaania, teen tätä.

Ja tässä tulikin jo reseptin raaka-aineet aika lailla lueteltua.

Sitruuna-kermapasta

1 (luomu)sitruuna

2 dl kermaa

suolaa

pastaa

parmesaania

mustapippuria

Laita haluamasi (eli se mitä sattuu olemaan) pasta kiehumaan. Muista runsas suola, keitinveden tulisi sanonnan mukaan olla suolaista kuin Välimeri.

Laita pieneen kasariin tai paistinpannuun lämpenemään sitruunan mehu, ripaus pestyn sitruunan kuorta, ripaus suolaa ja kerma. Anna lämmetä ja jopa kiehahtaa.

Kun pasta on valmista, ota pastan keitinvettä pari lusikallista sitruunakerman sekaan. Siivilöi pasta, älä huuhtele, kaada pasta takaisin kattilaan ja sitruunakermakastike päälle.

Lisää mustapippuria ja parmesaania.

Lähde ja sitaatit: Anni Hautala, Annin ruokakirja (Otava 2017)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit