Tiesitkö? Myös banaaninkuoret voi syödä – ja kannattaisikin

Esimerkiksi smoothien sekaan banaanin voi laittaa myös kuorineen.

Banaaninkuorten syöminen ei ole kiellettyä, mutta kuorten peseminen ensin kannattaa.

Oletko luullut banaaninkuorien olevan syömäkelvottomia? The Daily Meal -sivuston mukaan näin ei kuitenkaan ole. Banaaninkuorilla sanotaan olevan jopa monia terveydellisiä etuja.

Vaikka banaaninkuoret voi syödä myös paistettuna, maistuu se parhaimmalta blenderiin heitettynä, smoothien seassa.

The Daily Mealin mukaan banaaninkuoret sisältävät runsaasti esimerkiksi A-vitamiinia ja luteiinia, jotka pitävät näön terävänä. Kuorien sanotaan sisältävän myös aminohappo tryptofaania, joka on mielialaa parantavan serotoniinin esiaste.

Hedelmälihan lisäksi myös banaanin kuoret sisältävät runsaasti esimerkiksi lihaksille tärkeää kaliumia. Kuoret ovat myös kuitupitoisia, jonka vuoksi ne auttavat pitämään kylläisyyden tunteen yllä pidempään.

Kun banaaninkuoret laittaa smoothien sekaan, voi säästää myös jätteiden määrässä.

Ilta-Sanomat on kirjoittanut aiemminkin banaaninkuorien syömisestä. Tuolloin useat ravitsemusasiantuntijat suhtautuivat hieman epäillen banaaninkuorien syömiseen. Ongelma on nimittäin siinä, ettei banaaninkuorten terveellisyydelle ole kunnollista tieteellistä näyttöä.

Kuorten maku ei luultavasti myöskään kaikkia miellytä.

Professori David Levitsky Cornellin yliopistosta oli Today.comin haastattelussa joka tapauksessa sitä mieltä, ettei banaaninkuorista smoothien seassa luultavasti ole vaaraa, kunhan muistaa niiden puhtauden.

– Torjunta-aineet voivat kerääntyä banaanin pintaan. Jos haluat panna banaanin smoothieen, se pitää pestä erittäin hyvin, Levitsky sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit