Näppärä niksi, jolla tuoreet yrtit pysyvät hyvänä pidempään - Ruokala - Ilta-Sanomat

Näppärä niksi, jolla tuoreet yrtit pysyvät hyvänä pidempään

Tuoreet yrtit menevät harvoin yhdellä käyttökerralla loppuun. Näppärällä niksillä ne voivat säilyä käyttökelpoisena hieman pidempään.

Yrttejä ei ole pakko säilyttää omassa ruukussaan.­

15.5.2017 18:43

Ilta-Sanomat kertoi maaliskuussa, että tuore korianteri on kasvattanut lähestulkoon räjähdysmäisesti suosiotaan Suomessa. Suosikkiyrttiä basilikaa se ei kuitenkaan ole vielä myynnissään ohittanut.

Järvikylän mukaan tuoreyrttien käyttö on muiltakin osin kasvanut Suomessa. Näiden yrttien ostoon liittyy kuitenkin aina yksi pulma: kuinka yrtit saa säilymään hyvänä? Yleensä ruokiin kun tarvitaan vain muutama lehti yrttiä, ei kokonaista nippua. Ja mikäli yrtille ei tee mitään, kuolee se pois varsin nopeasti.

Popsugarin toimittaja Anna Monette Roberts kertoo oman vinkkinsä: tuoreita yrttejä tulisi kohdella kuin kukkia.

– Leikkaa yrtin varret yksinkertaisesti katki keittiösaksilla ja aseta ne sen jälkeen vedellä täytettyyn lasiin tai lasipurkkiin. Tämän jälkeen purkkia voi säilyttää jääkaapissa, Roberts kertoo.

Lisäksi hän täsmentää, että vettä ei pitäisi olla liikaa, vaan sen pitäisi yltää vain yrtin varsiin. Kukaan ei kuitenkaan halua syödä vetisiä lehtiä.

Roberts kertoo käsittelevänsä yrttejä muutenkin kuin kukkia, hän vaihtaa niiden veden päivittäin ja nyppii pois kuolleet lehdet.

Hänen mukaansa yrtit voivat säilyä tällä keinolla tuoreena noin viikon tai jopa pidempään. Roberts suosittelee niksiään persiljalle, korianterille, basilikalle, timjamille ja meiramille, eikä mikään estä kokeilemasta sitä myös muihin tuoreisiin yrtteihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit