Tässä se on: Maailman paras pannukakku - Ruokala - Ilta-Sanomat

Tässä se on: Maailman paras pannukakku

Pannukakku on ihana klassikkoherkku, josta pitävät niin lapset kuin aikuisetkin.

Pannukakut kelpaavat aina!­

8.3.2017 16:16

Muistatko, milloin teit viimeksi pannukakkua? Jos viime hetkestä on aikaa, on nyt korkea hetki valmistaa jälleen tätä mahtavaa retroherkkua.

Tv-kokki Alex Nurmi kertoo tuoreessa keittokirjassaan Alexin keittiössä (Tammi) maailman parhaan pannarin reseptin, jonka hän sanoo tehneensä viime syksynä ohjelmansa kuvauksissa.

Reseptistä syntyy yksi pellillinen pannukakkua ja sen valmistusaika on noin tunti.

Maailman paras pannukakku

Pannukakku

8 kananmunaa

5 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

250 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 litra maitoa

Koristeeksi

Marjoja

Kermavaahtoa tai jäätelöä

Vaaleaa siirappia

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

2. Lisää keltuaisten joukkoon sokerit ja vaahdota hyvin.

3. Sulata voi ja kaada se ohuena nauhana keltuaisvaahdon joukkoon samalla hellästi nuolijalla sekoittaen. Lisää siivilän läpi jauhot ja sekoita taas varovasti.

4. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada taikinaan.

5. Lisää seokseen lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varoen ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Kypsennä pannukakkua uunissa 170 asteessa 35–45 minuutin ajan, kunnes se on kokonaan kypsää.

6. Pannari maistuu hyvältä sekä lämpimänä että kylmänä. Mikäli et jostain syystä jaksa syödä kaikkea muutaman päivän aikana, voit pakastaa ylimääräiset palat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit