Ruokala

Suomalainen Iron Maiden -kakku nappasi kultaa arvokisoissa – ”Taso on mielettömän kova”

Julkaistu:

Uudessakaupungissa toimivan konditorian pitäjä voitti kultaa kakuntekijöiden arvokisoissa.
Twister Konditorian pitäjää Melinda Palfalvaita eivät kiinnosta possumunkit, paistovalmiit viinerit eivätkä kermakakut, joita kaikkialla on tarjolla.

Häntä kiehtovat kakkujen suunnittelu, rakentaminen ja koristelu.

Unkarilaissyntyinen Palfalvai avasi keväällä Uudessakaupungissa oman konditoriansa.

Palfalvai halusi lähteä katsomaan, minkälaisia kakkuja alan huiput valmistavat. Hän lähti Birminghamiin kovatasoiseen kilpailuun, jonne tulee alan kerma esittelemään uusimpia luomuksiaan.


Viime viikonloppuna pidettyyn kilpailuun saapui 1 300 erilaista taideteosta. Cake international -kilpailussa oli eri sarjoja koristeluaiheiden ja valmistustavan mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Melinda Palfalvai kilpaili muotoon veistettyjen kakkujen sarjassa. Hänen kilpailuteoksensa oli sokerimassaveistos, joka esitti Iron Maiden yhtyeen tunnushahmoa, Eddie-maskottia.


Sokerimassaveistos nappasi yllättäen jaetun kultasijan.

– Taso on mielettömän kova tuollaisessa kilpailussa. Jos sieltä kultaa saa, se on aika hyvä. Yllätyimme todella paljon, Melinda Palfalvain avustaja ja aviomies Antti Väisänen kehuu.

– Vaimolle kuuluu kaikki kunnia. Hän suunnitteli ja valmisti kakun.

Paluumatkalla kakku särkyi

Veistettyjen kakkujen sarja ja sokerimassaveistos olivat luonteva vaihtoehto Suomesta tulleelle kilpailijalle.

Syötävän kakun kuljettaminen Suomesta olisi ollut käytännössä mahdotonta.

Palfalvai muotoili Eddie-kakkunsa sokerimassasta. Koristelun ja maalauksen hän teki elintarvikeväreillä.

Sokerimassaveistoksen kuljettamisessa oli omat haasteensa. Kakku painoi 18 kiloa.

Melinda Palfalvai ja Antti Väisänen lähettivät kakun lentokoneessa erikoismatkatavarana.

– Jännitimme kovasti Englannin päässä, mitä on paketin sisällä. Ehjänä kakku tuli.

Paluumatka ei ollut yhtä onnekas. Takaisin tullessa kakku oli mennyt rikki.

Melinda Palfalvai on saanut konditoria-alan koulutuksen kotimaassaan Unkarissa. Unkari on perinteinen konditoriamaa.

Suomeen hän muutti viitisen vuotta sitten.

– Vaimo haluaa tehdä erikoisia tuotteita. Emme tee sarjatuotteita, joita jokainen kahvila myy, Antti Väisänen kertoo.

Kakut Melinda Palfalvai rakentaa asiakkaiden toiveiden perusteella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt