Säilytätkö tuorekurkkua ja tomaattia samassa paikassa? Ei kannattaisi

Tuorekurkku on herkkä paleltumaan, eikä siksi sovi samaan paikkaan tomaatin kanssa.

7.7.2016 9:40

Kurkku suositellaan säilytettäväksi huoneenlämmössä, ellei viileäkaappia ole. Paras lämpötila kurkulle olisi tomaatin tapaan 10–14 astetta.

Myyntipäällikkö Annika Hongell-Hakkarainen Satotukusta myöntää, ettei säilytysasia ole ihan yksiselitteinen.

– Itse pidän kurkun tähän aikaan vuodesta vihanneslokerossa jääkaapissa.

– Huoneenlämmössä kurkku tulee hyvin nopeasti pehmeäksi, Hongell-Hakkarainen sanoo.

– Liian lämpimässä vesi haihtuu kurkusta, eikä se ole enää niin rapea kuin sen pitäisi.

Toisaalta liian kylmässä kurkku paleltuu ja vetistyy. Usein kaupasta ostettu kurkku on pakattu suojamuoviin, joten se säilyy muutaman päivän huoneenlämmössäkin. Liian kauan kurkkua ei pitäisi kotona säilyttää.

Ylivoimainen enemmistä IS:n lukijoista kertoi säilyttävänsä kurkut jääkaapissa. Jos alla oleva graafi ei aukea, näet sen tästä.

Omena, banaani tai tomaatti eivät sovi kurkun kanssa samaan paikkaan, sillä ne tuottavat etyleeniä, jota kurkku ei siedä.

Suomessa kasvihuonekurkkua tuotetaan yhteensä noin 40 miljoonaa kiloa, eli noin 7,5 kiloa henkilöä kohden. Kurkku ohitti viime vuonna tomaatin eniten viljeltynä kasvihuonevihanneksena.

Lähteet: Kotimaiset Kasvikset ry, Satotukku

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit