Tässä on helppo ja herkullinen tortillaruoka – täydellinen jaettava on ihanan rapea

Peltitortilla on helppo ja herkullinen suolainen syötävä, joka sopii hyvin viikonloppuun tai illanistujaisiin.

Peltitortillasta tulee noin 3–4 annosta, mutta ohjeen voi tehdä myös kaksinkertaisena hieman suuremmalle uunipellille.

Maultaan nachopeltiä muistuttavan peltitortillan pääraaka-aine on juusto. Juuston kaveriksi voi valita juuri itselle mieluisat täytteet. Tämä peltitortilla on täytetty kanalla, maissilla ja cheddar-mozzarellaraasteella.

Peltitortilla on parhaimmillaan heti lämpimänä. Herkku tarjoillaan salsan, ranskankerman ja halutessaan salaatin kanssa. Salsan voi laittaa myös peltitortillan sisään muiden täytteiden joukkoon.

Peltitortilla

Annoksia: 3–4

  • 7 kpl vehnätortillaa (keskikokoinen)

  • 3 rkl voita

  • 150 g juustoraastetta

  • 200–300 g fajitas-maustettua kypsää kanaa

  • noin 1 dl säilykemaissia

Koristeeksi

  • 1 ruukku tuoretta korianteria

  • 1 punainen chili

  • 1 lime

Tarjoiluun

  • tomaattisalsaa

  • ranskankermaa

  • (salaattia)

Sulata voi ja voitele pelti tai uunivuoka (31 cm x 18 cm). Levitä tortillat pellin tai vuoan päälle niin, että ne tulevat lähes puoliksi reunan yli. Yhdet tortillat päädyissä ja kaksi molemmin puolin pidemmällä sivulla. Aukkoja ei kannata jättää, jotta täyte pysyy tortillojen sisällä.

Levitä tortillojen päälle puolet juustoraasteesta, valmiiksi kypsennetty ja pilkottu kana sekä maissi. Ripottele päälle loput juustoraasteet. Leikkaa viimeisestä tortillasta sopivan kokoinen pala täytteen päälle, jotta aukkoja ei jää myöskään yläpuolelle.

Taita tortillat kaikilta sivuilta täytteen päälle. Voitele pinta voilla ja laita tortillojen päälle paiston ajaksi painoksi toinen uuninkestävä pelti tai astia. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15–20 minuuttia, tai kunnes tortillat ovat saaneet hieman väriä.

Ota pelti uunista ja nosta kuuma tortillalevy varovasti tarjoilualustalle. Voitele pinta vielä kevyesti voisulalla ja leikkaa tortillalevy sopivan kokoisiksi paloiksi. Pilko päälle koristeeksi korianteria ja chiliä sekä limesiivuja. Tarjoile peltitortilla tomaattisalsan ja ranskankerman kanssa.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit