Nopea ja herkullinen kalasoppa on täynnä makua – yllättävä liemi nostaa keiton uudelle tasolle

Nyt saa unohtaa kermat ja tillit! Tomaattinen rapuliemi antaa lohisopalle uuden elämän.

Tarjoile tomaattinen lohisoppa esimerkiksi valkosipulimajoneesin kanssa.

Kalastajan kalakeiton salaisuus piilee yksinkertaisessa rapuliemessä, joka saa hapokkuutta ja makeutta tomaattipyreestä. Tomaattipyree, vesi ja ravun kuoret saavat hautua kattilassa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen liemi siivilöidään talteen.

Perinteikkään perunan ja porkkanan sijaan lohisoppaan pilkotaan raikasta fenkolia ja varsiselleriä. Lisäksi valkosipuli ja chili tuovat keittoon pientä potkua. Kasviksia kuullotetaan hetki kattilassa, jonka jälkeen joukkoon kaadetaan rapuliemi ja tomaattimurska. Lopuksi keittoon lisätään kaltatut ja pilkotut tomaatit sekä pilkottu purjo tuomaan lisää makua ja rakennetta.

Lohikuutiot lisätään keittoon vasta keittämisen loppuvaiheessa, jotta se pysyisi mahdollisimman mehevänä. Lohi saa kypsyä keitossa muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen keitto viimeistellään katkaravuilla.

Katso ohje Sopasta!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit