Tarun ohjeella saat vispipuurosta silkinpehmeää – lakan ja vaniljan maku hurmaa

Ihanan pehmeä, vaniljalla maustettu lakkavispipuuro sopii välipalaksi tai jälkiruoaksi.

Lakkavispipuuro on sellaisenaan vegaanista.

19.3. 9:15

Perinteisesti vispipuuro on totuttu valmistamaan puolukasta, mutta vispipuurosta voi tehdä monenlaisia versioita. Erilaiset marjat ja hedelmät tuovat puuroon herkullista makua.

Tässä vispipuurossa käytettiin lakkoja. Väriä lakka ei juurikaan puurolle anna, mutta voit koristella valmiin vispipuuron pakastetuilla tai tuoreilla marjoilla.

Vispipuuro on hyvin sileää, sillä lakkamehu siivilöidään ennen mannasuurimoiden lisäämistä. Puuro saa ihanaa makua, kun se keitetään vaniljatangon kanssa.

Lakkavispipuuro

  • 1,3 l vettä

  • 500 g lakkoja

  • 1-1 ½ dl sokeria

  • 1 vaniljatanko

  • 2 dl mannasuurimoita

  • (suolaa)

Mittaa kattilaan vesi, marjat ja sokeri. Leikkaa veitsellä vaniljatanko pitkittäin kahteen osaan ja lisää se kattilaan. Kuumenna ainekset liedellä kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä muutamien minuuttien ajan.

Siivilöi kuuma lakkamehu lämpöä kestävään astiaan. Siirrä vaniljatangon palat siivilästä hetkeksi sivuun. Painele marjoja lusikalla, jotta vain siemenet ja kuoret jäävät siivilään. Pyyhkäise aina välillä puhtaalla lusikalla siivilän pohja, jotta saat marjaa mahdollisimman paljon puuron joukkoon.

Kaada mehu takaisin kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot sekä vaniljatangon palat vispilällä koko ajan sekoittaen. Keitä n. 10 min. Mausta lopuksi halutessasi suolalla. Anna puuron jäähtyä. Ota vaniljatangon palat pois jäähtyneestä puurosta.

Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa kuohkeaksi. Tarjoile puuro kerman, maidon tai vegaanisen vastaavan tuotteen kanssa. Koristele halutessasi tuoreilla lakoilla.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit