Suolaiset piirakat muistuvat mieleen yleensä silloin, kun suunnitteilla on juhlat tai illanistujaiset. Ne ovat kuitenkin loistava tarjottava myös arki-iltoihin. Tässä piirakassa maistuu papujen lisäksi tuore rakuuna, klassinen dijon-sinappi sekä herkullinen gruyèrejuusto.
Piirakan valmistus aloitetaan tuttuun tyyliin pohjan valmistamisella. Mikäli kaapista löytyy monitoimikone, kannattaa se kaivaa tässä kohtaa esille. Taikinan työstäminen onnistuu kuitenkin myös käsin. Pavut on hyvä kypsentää nopeasti kiehuvassa vedessä ennen kuin ne lisätään piirakkaan.
Sillä välin kun piirakkapohja esikypsennetään uunissa, sekoitetaan yhteen täytteen ainekset. Kananmunat ja kerma vatkataan yhteen ja sekoitetaan joukkoon hienonnettu rakuuna, sinappi sekä mausteet. Raastettu gruyèrejuusto lisätään esikypsennetyn pohjan päälle, jonka jälkeen lisätään pavut ja muna-kermaseos. Piirakka saa kypsyä uunissa noin 30 minuuttia, malta varata aikaa vielä sen jäähtymiselle ennen tarjoilua!
Katso ohje Sopasta!