Perinteisesti perunarieskojen pohjana toimii perunamuusi, mutta tällä kertaa rieskataikinassa pääroolia näyttelee uunissa paahdetut perunat. Perunat pestään ja paahdetaan uunissa noin tunti, jonka jälkeen ne murskataan kuorineen tasaiseksi massaksi ja annetaan jäähtyä.
Paahdettujen perunoiden lisäksi tämän reseptin salainen ainesosa on ruskistettu voi. Voi kuumennetaan kattilassa välillä sekoittaen, kunnes se ruskistuu, vaahtoaa kevyesti ja tuoksuu herkullisen paahteiselta.
Valmis taikina pyöritellään palloiksi ja taputellaan leivinpaperille. Oleellista on kuumentaa uunipelti ennen rieskojen paistamista. Rieskat vedetään leivinpaperin kanssa kuumalle pellille ja paistetaan 275-asteessa noin 8 minuuttia. Lopuksi voisula viimeistelee valmiit rieskat.
Katso ohje Sopasta!