Alunperin Ranskasta lähtöisin oleva mousse on ajan saatossa saanut makunsa niin suklaasta kuin marjoistakin. Tällä kertaa siinä yhdistyy trooppinen mango ja valkosuklaa. Makean valkosuklaan ansiosta mousseen ei lisätä sokeria, vain muutama ruokalusikallinen hunajaa tuomaan maltillisesti makeutta.
Makea valkosuklaa sulatetaan ensin vesihauteessa, jonka jälkeen sen annetaan jäähtyä hiukan. Tämän jälkeen erotellaan kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Keltuaiset lisätään valkosuklaasulan joukkoon rivakasti sekoittaen, jonka jälkeen joukkoon lisätään mangosose sekä hunaja. Upean kuohkeutensa mousse saa kovaksi vatkatusta kananmunan valkuaisista, joka käännellään varovasti seokseen. Herkullisen vivahteen tuovat paahteiset ja suolaiset pistaasipähkinät, jotka rouhitaan lopuksi moussen joukkoon.
Tämä kuohkea herkku sopii jälkiruoaksi niin arkeen kuin juhlaankin, sillä sen valmistus on varsin nopeaa. Muistathan kuitenkin antaa moussen tekeytyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.
Katso ohje Sopasta!