Moni on tottunut esikypsentämään kaalisuikaleet ensin kattilassa keittämällä. Tällä kertaa kaalit pääsevät pannulle voin kanssa, jossa niitä ruskistetaan pieni määrä kerrallaan.
Ruskistamisen avulla kaalin rakenne säilyy rapsakkana ja samalla niiden pinta alkaa kevyesti karamellisotua. Tässä vaiheessa kaalit maustetaan hapokkaalla omenaviinietikalla, makealla siirapilla ja suolalla. Perusmakujen paletti on jo melkein kasassa!
Tämän jälkeen jauheliha paistetaan ja maustetaan suolalla ja perinteiseen tapaan meiramilla. Jauheliha ja kaalit sekoitetaan keskenään, jonka jälkeen laatikko viimeistellään täysmaidolla ja voinokareilla. Hyvää kannattaa odottaa, sillä kaalilaatikkoa saa kypsyä 175-asteisessa uunissa jopa 1 ½ tuntia. Puolukkasurvoksen kanssa tarjoiltuna se on täydellinen lohturuoka.
Katso ohje Sopasta!