Kermainen makkarakastike ja täyteläinen perunamuusi eivät juuri esittelyjä kaipaa, mutta tuoremakkara ja raikas piparjuuri antavat kastikkeelle kiinnostavan vivahteen.
Tuoremakkaran käsittely onvarsin helppoa. Makkara puristetaan kuoristaan ja pyöritellään lihapullan tavoin pieniksi pyöryköiksi. Tämän jälkeen ne paistetaan kuumalla pannulla.
Kermainen kastike saa potkua kokojyvädijonsinapista ja tuoreesta piparjuuresta. Piparjuurella maustamisessa maistaminen on kaiken a ja o. Raasta piparjuurta valmiin kastikkeen joukkoon ensin maltillisesti, maista ja lisää sitten tarvittaessa oman maun mukaan.
Perunamuusin valmistuksessa tyylejä on yhtä monta kuin on sen syöjääkin. Tällä kertaa täyteläinen muusi valmistuu kiehauttamalla maito ja voi pienessä kattilassa, jonka jälkeen se lisätään soseutettujen perunoiden joukkoon.
Katso ohje Sopasta!