Minipullat syntyvät perinteisen pullataikinan tapaan, pientä poikkeusta lukuun ottamatta. Tällä kertaa kardemummaa ei sekoiteta taikinan joukkoon, vaan se lisätään pulliin myöhemmin. Taikinan voi valmistaa maitoon tai korvata sen esimerkiksi vedellä.
Pullataikinan valmistuksessa oleellista on vaivata taikina huolellisesti, jolloin siitä tulee sopivan kimmoisa. Voit käyttää taikina käsittelyssä apuna yleiskonetta, mutta taikinan vaivaaminen onnistuu myös käsin.
Kohonnut taikina jaetaan neljään osaan ja pyöritellään ohuiksi tangoiksi. Tangot leikataan paloiksi ja pyöritellään pieniksi palloiksi. Muistathan pitää pullien koon maltillisena, sillä ne kasvavat kokoa entisestään kohotukset ja paiston yhteydessä.
Paiston jälkeen pikkupullat kastellaan voisulalla ja viimeistellään kardemummalla maustetun sokerin kanssa. Herkulliset dipit syntyvät helposti yhdistämällä vatkatun kuohukerman hillon ja mantelimassan kanssa.
Katso ohje Sopasta!