Herkuttelitko jo jouluna ihan tarpeeksi joulutortuilla, mutta taikinaa olisi vielä pakastimessa lojumassa? Torttutaikinalevyjen ei suinkaan tarvitse uinua seuraavaan jouluun saati päätyä roskiin, sillä niistä voi loihtia nopeasti helmikuun ykkösherkkua – nimittäin laskiaispullia.
Helppojen ja nerokkaiden laskiaistorttujen ohje löytyy Ella Nikulan Instagram-tililtä @ellankeittio. Niissä torttutaikinastalevystä leikataan pieniä ympyröitä, jotka paistuvat uunissa ”pulliksi”. Jäähdyttyään ihanan rapeat pullat täytetään tuttuun tapaan kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla.
– Wau, mikä idea, ohjetta kiitettiin.
Idea sai muitakin ihastelevia kommentteja.
– Laiskiaispullia, oli yksi hauska ehdotus herkun nimeksi.
Alla olevalta videolta näen ohjeet näiden herkkujen tekoon vaihe vaiheelta.
Rapeat laskiaispullat torttutaikinasta
Torttutaikinalevyjä
Kananmuna
Raesokeria
Vispi- tai kuohukermaa
Hilloa ja/tai mantelimassaa
Tomusokeria
Valmistusohjeet:
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeiden mukaan
Liekkaa juomalasin tai muotin avulla taikinasta ympyröitä
Voitele kananmunalla
Lisää pinnalle raesokeri
Paista 225 asteessa 12 minuuttia
Anna pullien jäähtyä hyvin ja halkaise ne kahtia
Täytä kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla
Siivilöi päälle tomusokeria ja nauti heti
Juttu on julkaistu Ilta-Sanomissa aiemmin helmikuussa 2022.
Lue lisää: Pikaherkku valmistaikinasta! Herkulliset vadelmakolmiot onnistuvat vaikka mökillä