Ellan nerokkaat laskiaispullat tehdään valmiista torttutaikinasta: ”Wau, mikä idea!”

Valmiista torttutaikinasta syntyy meheviä, rapeita ja lehteviä laskiaispullia tuossa tuokiossa.

Lehtevän tortun väliin voi perinteiseen tapaan pursottaa kermaa ja lisätä nokareen hilloa tai mantelimassaa.

20.2. 18:00

Herkuttelitko jo jouluna ihan tarpeeksi joulutortuilla, mutta taikinaa olisi vielä pakastimessa lojumassa? Torttutaikinalevyjen ei suinkaan tarvitse uinua seuraavaan jouluun saati päätyä roskiin, sillä niistä voi loihtia nopeasti helmikuun ykkösherkkua – nimittäin laskiaispullia.

Helppojen ja nerokkaiden laskiaistorttujen ohje löytyy Ella Nikulan Instagram-tililtä @ellankeittio. Niissä torttutaikinastalevystä leikataan pieniä ympyröitä, jotka paistuvat uunissa ”pulliksi”. Jäähdyttyään ihanan rapeat pullat täytetään tuttuun tapaan kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla.

– Wau, mikä idea, ohjetta kiitettiin.

Idea sai muitakin ihastelevia kommentteja.

– Laiskiaispullia, oli yksi hauska ehdotus herkun nimeksi.

Alla olevalta videolta näen ohjeet näiden herkkujen tekoon vaihe vaiheelta.

Rapeat laskiaispullat torttutaikinasta

  • Torttutaikinalevyjä

  • Kananmuna

  • Raesokeria

  • Vispi- tai kuohukermaa

  • Hilloa ja/tai mantelimassaa

  • Tomusokeria

Valmistusohjeet:

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeiden mukaan

  2. Liekkaa juomalasin tai muotin avulla taikinasta ympyröitä

  3. Voitele kananmunalla

  4. Lisää pinnalle raesokeri

  5. Paista 225 asteessa 12 minuuttia

  6. Anna pullien jäähtyä hyvin ja halkaise ne kahtia

  7. Täytä kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla

  8. Siivilöi päälle tomusokeria ja nauti heti

Juttu on julkaistu Ilta-Sanomissa aiemmin helmikuussa 2022.

Lue lisää: Pikaherkku valmistaikinasta! Herkulliset vadelmakolmiot onnistuvat vaikka mökillä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit