Mutakakkua muistuttava suklaakakku valmistuu todella helposti ja nopeasti, eikä herkutteluhetkeä tarvitse odottaa kauaa.
Suklaakakun voi herkutella lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kera.
Taikina valmistetaan vain sekoittamalla ainekset kulhossa keskenään. Suklaakakku on helppo leipoa esimerkiksi yhdessä lasten kanssa.
Pieni suklaakakku
100 g voita
2/3 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
noin 100 g maitosuklaata
(öljyä vuoan voiteluun)
Sulata voi ja sekoita sokerit sen joukkoon. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Yhdistä erillisessä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola, ja sekoita ne taikinaan. Rouhi suklaa ja nostele taikinaan puolet suklaarouheesta.
Pingota irtopohjavuoan (noin 17-19 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele loput suklaarouheesta taikinan päälle.
Paista suklaakakkua 175 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes kakku on valmis. Suklaakakun tulisi olla keskeltä hieman hyllyvää, kun se otetaan pois uunista. Älä ylipaista kakkua. Anna kakun jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Taikina valmistuu helposti yhdessä kulhossa. Sekoita ensin sulatettu voi ja sokerit keskenään.
Yhdistä erillisessä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Sekoita ne taikinan joukkoon.
Kakku saa makua suklaarouheesta. Rouhi suklaa ja nostele taikinaan puolet suklaarouheesta. Ripottele loput suklaat vuoassa olevan taikinan päälle.
Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.
Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.
Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.