Pienet ja makoisat broccoliinit eli varsiparsakaalit ovat maultaan tavallista parsakaalia makeampia ja mehukkaampia. Ne sopivatkin erinomaisesti lämpimiin salaatteihin.
Broccoliineja ei tarvitse välttämättä kypsentää ollenkaan, mutta tätä salaattia varten pilkotut varret keitetään pikaisesti sitruunalla ja hunajalla maustetussa liemessä. Liemi hyödynnetään tuplasti, sillä siinä kypsyy broccoliinien jälkeen salaatin pohjaksi tuleva bulgur. Bulgurin voi halutessaan korvata couscousilla.
Broccoliinien ja bulgurin lisäksi salaattiin tulee ohueksi suikaloitua punasipulia, fetaa sekä paahdettuja pinjansiemeniä. Tuoreet yrtit, hyvä oliiviöljy sekä suola ja pippuri riittävät viimeistelyyn, eikä erillistä kastiketta tarvita.
Katso ohje Sopasta!