Ehkä paras tapa valmistaa uunilohi – yhdellä kikalla saat lohesta aina täydellisen mehevää

Lohifileen paistoaika voi vaihdella fileen paksuudesta riippuen hyvinkin paljon.

Harissalohi saa rapeutta pintaansa pähkinä-siemenseoksesta.

Sopivan makea, mausteinen ja mehevä harissalohi on loistava valinta kun arjessa kaipaa vaihtelua. Se sopii myös itämaiselle illalliselle muiden mausteisten herkkujen joukkoon, kun sen tarjoaa sitruunaiselta jogurttipediltä.

Lohifileelle tehdään mausteseos hieman tulisesta ja mausteisesta harissatahnasta, hunajasta tai vaahterasiirapista, valkosipulista sekä korianterin- ja juustokuminan siemenistä. Nämä ainekset sekoitetaan öljyn kanssa ja hierotaan lohen pintaan.

Uunilohi on parhaimmillaan mehevää ja lohkeavaa, mutta valitettavan usein se kotiuunissa kypsyy yli. Fileiden paksuus vaihtelee paljonkin, joten sama paistoaika ei toimi joka kerralla. Lohen kypsentämisessä kannattaa ottaa siis avuksi paistolämpömittari. Kun se fileen paksuimmassa kohdassa näyttää 52-58 astetta, on lohi valmis.

Katso ohje Sopasta!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit