Näin teet laskiaisen ihanimmat pullat – täytteessä maistuu tuttu suklaa

Mikä on pehmoinen, tuoksuu kardemummalta ja taikoo pahan mielen pois hetkessä? Tietysti pulla!

Mantelimassaa sen olla pitää! Ei kun hilloa! Riita pois ja Pätkis-vaahtoa väliin!

21.2. 9:00

Pätkis-laskiaispullat

  • 5 dl mantelimaitoa

  • 1 pkt (50 g) tuorehiivaa

  • 2 dl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 2 tl kardemummaa

  • 1 kananmuna

  • noin 14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 2 dl voisulaa

Pätkis-vaahto

  • noin 300 g Pätkiksiä (esim. 2 ps Pätkis-biteseja)

  • 6 dl kuohukermaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • raesokeria

Tee ensin täyte. Paloittele Pätkikset kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Kaada se suklaapalojen päälle ja anna seoksen seistä minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja siirrä jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Vatkaa kylmä suklaaseos tukevaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.

Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan, ja lisää vaivauksen loppuvaiheessa joukkoon voisula. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Pyöritä isoiksi pulliksi ja kohota vielä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla 18–20 minuuttia.

Anna jäähtyä, halkaise ja täytä Pätkis-vaahdolla.

Valmistusaika: 1 tunti 20 minuuttia + kohotukset 1 tunti ja täytevaahdon tekeytyminen vähintään 4 tuntia

Määrä: 12 isoa pullaa

Pätkis-laskiaispullat ovat ihanaa vaihtelua perinteisille laskiaispullille.

Vegaaniset kookospuustit

  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

  • 1 dl vettä

  • 1 pkt (50 g) tuorehiivaa

  • 1 ½ dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1 rkl kardemummaa

  • ¾ tl suolaa

  • 100 g pehmeää, maidotonta margariinia

  • noin 13 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 125 g pehmeää maidotonta margariinia

  • 1 ½ dl kookoshiutaleita

  • 2 dl fariinisokeria

  • 1 rkl kanelia

Voiteluun

  • sulaa maidotonta margariinia

Pinnalle

  • kookoshiutaleita

Lämmitä kookosmaito ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. Alusta vehnäjauhot joukkoon erissä. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa margariini ja sekoita tasaiseksi. Valmis pullataikina on kimmoisaa ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia).

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset tahnamaiseksi seokseksi.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli tai taputtele taikinan puolikas noin puolen sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi kunnolla jauhotetulla alustalla.

Levitä puolet täytteestä taikinalevyn päälle ja kääri taikina melko napakaksi rullaksi.

Leikkaa taikinasta 12 palaa niin, että joka toinen viilto on reilusti vinossa oikealle ja joka toinen viilto reilusti vinossa vasemmalle.

Siirrä taikinapalat pellille leivinpaperin päälle kapea puoli ylöspäin. Paina jokaisen korvapuustin keskelle ”kuoppa” sormella, jolloin korvapuusti saa muotonsa. Anna kohota vielä 15 minuuttia.

Leivo sillä aikaa loput 12 korvapuustia samalla tavalla.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet pullat margariinisulalla ja ripottele pinnalla kookoshiutaleita. Paista noin 10 minuuttia.

Valmistusaika: 1 tunti 25 minuuttia + kohotukset 1 tunti 15 minuuttia

Määrä: 24 kappaletta

Ihanissa vegaanisissa korvapuusteissa maistuu kookos.

Sitruunaboston

  • 2 ½ dl maitoa

  • ½ pkt (25 g) tuorehiivaa

  • 1 dl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl kardemummaa

  • noin 7 dl vehnäjauhoja

  • 100 g pehmeää voita

Täyte

  • ½ prk (170 g) lemon curdia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Päälle

  • ½ prk (100 g) sitruunarahkaa

  • 2 rkl tomusokeria sitruunankuoriraastetta

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.

Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Valmis taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy (noin 65cm x 40 cm). Levitä lemon curd tasaisesti levylle. Taittele levy kolmeen osaan. Käännä levyn pitkä sivu eteesi ja kauli taikina uudelleen isommaksi levyksi (noin 45 cm x 25 cm).

Leikkaa levystä 12 suikaletta ja kieritä suikaleet löyhiksi rulliksi.

Voitele uunivuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Nosta rullat kierrepuoli ylöspäin vuokaan, jätä pullien väliin kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele kierteet kananmunalla. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Paista noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita rahka ja tomusokeri kuorrutukseksi ja levitä pullien päälle. Koristele sitruunankuorisuikaleilla.

Valmistusaika: 1 tunti 25 minuuttia + kohotukset 1 tunti 15 minuuttia

Määrä: 12 kappaletta

Superkosteat ja kirpeänmakeat pullarullat kypsyvät siskonpedissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit