Maksa- ja makaronilaatikko ovat vuodesta toiseen myydyimpien valmisruokien listalla.
Suomalaisten makumieltymykset näyttävät pysyvän ennallaan ja valmisruokien myynti on jatkuvassa kasvussa.
Valmisruoat säästävät aikaa ja helpottavat arkea. Niiden hyödyntämistä kannattaa myös moni ruoka-alan ammattilainen, kuten kokki Sikke Sumari.
Sumarin mukaan aiemmin ajateltiin, että hyvä ruoanlaittaja tekee kaiken itse.
– Olen itsekin aikoja sitten haastatteluissa painottanut, etten käytä eineksiä, Sumari kertoi valmisruokasarjansa uusien tuotteiden lanseeraustilaisuudessa.
Nykyään tilanne on aivan toinen. Valmisruokien valikoimasta löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja ravintolatasoisista annoksista lähtien.
Valmisruokia tuunataan myös omaan makuun.
– Ruoat voi lämmittää mikron sijaan pannulla. Ruokaan voi myös lisätä yrttejä, juustoa tai mitä tahansa, Sumari kertoo.
Eineslaatikko uusiin sfääreihin
Sikellä on kuitenkin yksi aivan erityinen kikka, joka toimii täydellisesti makaroni- tai maksalaatikolle.
Valmislaatikko kannattaa paistaa viipaleina pannulla – runsaan voin kera. Voissa paistettu laatikkoviipale saa suussa sulavan rapean pinnan.
– Makaronilaatikon päälle kannattaa lisätä vielä paistettu kananmuna ja ketsuppia, Sumari neuvoo.
Valmismaksalaatikon kanssa taas maistuu puolukkahillo.