Prinsessakakku uudella tavalla – klassikkokakun raikkaan version kruunaa täydellinen makupari

Klassikkokakku uudella twistillä.

Kakun peittävän marsipaanin väreissä on paljon valinnanvaraa.

11.2. 11:00

Ruotsin ehkä tunnetuin juhlaleivonnainen eli prinsessakakku sai tarinan mukaan nimensä, kun 1900-luvun alun prinsessat rakastuivat siihen talouskoulussa. Nyt tuo marsipaanilla päällystetty vihreä kakku on kokenut raikkaan muodonmuutoksen.

Kakkupohja on tavallinen sokerikakkupohja. Perinteisesti väliin tulisi vadelmahilloa sekä vaniljatäytettä, mutta nyt makuihin on haettu uudenlaista raikkautta. Vadelmien sijaan käytetään mustaherukoita ja niiden joukkoon sekoitetaan ihanan makea ja hapan lemon curd.

Kakun väliin ja pinnalle tuleva vaniljakiisselin ja kermavaahdon seos maistuu uudistetussakin kakussa. Se jähmettyy kiisselin ansiosta jääkaapissa sopivasti, jotta kakun pinta pysyy kupolimaisena.

Katso ohje Sopasta!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit