Kaipaatko helppoja ja edullisia reseptejä arkeen? Näillä viidellä ohjeella onnistut varmasti!
Viikon kaksi keitto-ohjetta ovat vaivattomat: helppo maissikeitto ja purjo-perunakeitto maistuvat takuulla.
Pienellä lisäpanoksella loihdit herkullisen pekonipastan, muhkeat kalapihvit ja maittavan punajuuripastan.
Kalapihvit
250 g nahatonta lohifileetä paloina
250 g nahatonta haukifileetä paloina
50 g purjoa
1 pieni nippu ruohosipulia
1 nippu tilliä
1 dl kermaa
2 munaa
1 rkl sitruunamehua ja vähän raastettua kuorta
suolaa
valkopippuria
voita paistamiseen
Mittaa kaikki pihvien aineet monitoimikoneen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Kuumenna pannulla voita ja paista taikinasta pihvejä. Tarjoile kalapihvit piparjuurella maustetun perunamuusin kanssa.
Valmistusaika: 55 minuuttia
Annoksia: 4
Purjo-perunakeitto
1 purjo
2 valkosipulia
2 rkl voita
800 g perunaa
10 dl kasvislientä
200 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Halkaise ja huuhtele purjo. Pilko se paloiksi ja kuullota palat sekä hienonnettu valkosipuli kattilassa voissa.
Lisää kuoritut ja paloitellut perunat sekä kasvisliemi. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto tasaiseksi.
Lisää loput keiton ainekset ja kuumenna keitto kiehuvaksi.
Valmistusaika: 35 minuuttia
Annoksia: 4
Punajuuripasta
400 g pastaa
500 g punajuuria
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
150 g pehmeää vuohenjuustoa
Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Laita pasta kiehumaan.
Kuullota sipuleita kasarissa. Lisää raastettu punajuuri ja jatka kuullotusta noin 10 minuuttia. Lisää kasvisliemi, mausteet ja juusto.
Sekoittele ja anna juuston sulaa. Huuhtele pasta ja tarjoile punajuurikastikkeen kanssa.
Valmistusaika: 15 minuuttia
Annoksia: 4
Kermainen pekonipasta
400 g spagettia
1 sipuli
purjo
1 rkl öljyä
150 g pekonia
mustapippuria
2 dl kermaa
4 keltuaista
2 dl juustoraastetta (esim. parmesaania)
Keitä spagetti. Valmista kastike pastan kypsyessä. Hienonna sipuli ja purjo. Kuullota niitä kasarissa, kunnes ne pehmenevät. Siirrä sivuun. Suikaloi pekoni ja paista ruskeaksi.
Lisää pannulle paistettu sipuli ja purjo, mausta pippurilla. Lisää halutessasi suolaa. Lisää kerma ja kiehauta. Vatkaa keltuaisista rakenne rikki ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita ja tarjoile pastan ja juustoraasteen kanssa.
Valmistusaika: 10 minuuttia
Annoksia: 4
Maissikeitto
2 x 280 g:n kokoista tetraa maissia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoa
8-10 dl kanalientä
2 dl kolmen juuston kermaa
Koristeeksi
maissia
Huuhtele maissit ylimääräisestä nesteestä. Säästä pari lusikallista maissia koristeeksi.
Hienonna sipulit. Kuullota maissia ja sipuleita voissa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kuullota hetki. Lisää kanaliemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Soseuta sauvasekoittimella ja tarjoile. Koristele annokset maissilla.
Valmistusaika: 15 minuuttia
Annoksia: 4