Alle vartin pekonipasta sekä 4 muuta helppoa ja herkullista arkiruokaa

Taklaa arjen ruokapulmat Ruokalan simppeleillä ohjeilla!

Kermainen pekonipasta valmistuu nopeasti ja helposti.

Kaipaatko helppoja ja edullisia reseptejä arkeen? Näillä viidellä ohjeella onnistut varmasti!

Viikon kaksi keitto-ohjetta ovat vaivattomat: helppo maissikeitto ja purjo-perunakeitto maistuvat takuulla.

Pienellä lisäpanoksella loihdit herkullisen pekonipastan, muhkeat kalapihvit ja maittavan punajuuripastan.

Kalapihvit

  • 250 g nahatonta lohifileetä paloina

  • 250 g nahatonta haukifileetä paloina

  • 50 g purjoa

  • 1 pieni nippu ruohosipulia

  • 1 nippu tilliä

  • 1 dl kermaa

  • 2 munaa

  • 1 rkl sitruunamehua ja vähän raastettua kuorta

  • suolaa

  • valkopippuria

  • voita paistamiseen

Mittaa kaikki pihvien aineet monitoimikoneen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Kuumenna pannulla voita ja paista taikinasta pihvejä. Tarjoile kalapihvit piparjuurella maustetun perunamuusin kanssa.

Valmistusaika: 55 minuuttia

Annoksia: 4

Purjo-perunakeitto

  • 1 purjo

  • 2 valkosipulia

  • 2 rkl voita

  • 800 g perunaa

  • 10 dl kasvislientä

  • 200 g tuorejuustoa

  • 2 dl kermaa

  • suolaa

  • mustapippuria

Halkaise ja huuhtele purjo. Pilko se paloiksi ja kuullota palat sekä hienonnettu valkosipuli kattilassa voissa.

Lisää kuoritut ja paloitellut perunat sekä kasvisliemi. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto tasaiseksi.

Lisää loput keiton ainekset ja kuumenna keitto kiehuvaksi.

Valmistusaika: 35 minuuttia

Annoksia: 4

Punajuuripasta

  • 400 g pastaa

  • 500 g punajuuria

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 sipuli

  • 2 rkl öljyä

  • 2 dl kasvislientä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa

Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Laita pasta kiehumaan.

Kuullota sipuleita kasarissa. Lisää raastettu punajuuri ja jatka kuullotusta noin 10 minuuttia. Lisää kasvisliemi, mausteet ja juusto.

Sekoittele ja anna juuston sulaa. Huuhtele pasta ja tarjoile punajuurikastikkeen kanssa.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4

Kermainen pekonipasta

  • 400 g spagettia

  • 1 sipuli

  • purjo

  • 1 rkl öljyä

  • 150 g pekonia

  • mustapippuria

  • 2 dl kermaa

  • 4 keltuaista

  • 2 dl juustoraastetta (esim. parmesaania)

Keitä spagetti. Valmista kastike pastan kypsyessä. Hienonna sipuli ja purjo. Kuullota niitä kasarissa, kunnes ne pehmenevät. Siirrä sivuun. Suikaloi pekoni ja paista ruskeaksi.

Lisää pannulle paistettu sipuli ja purjo, mausta pippurilla. Lisää halutessasi suolaa. Lisää kerma ja kiehauta. Vatkaa keltuaisista rakenne rikki ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita ja tarjoile pastan ja juustoraasteen kanssa.

Valmistusaika: 10 minuuttia

Annoksia: 4

Maissikeitto

  • 2 x 280 g:n kokoista tetraa maissia

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 3 rkl voita

  • 2 rkl vehnäjauhoa

  • 8-10 dl kanalientä

  • 2 dl kolmen juuston kermaa

Koristeeksi

  • maissia

Huuhtele maissit ylimääräisestä nesteestä. Säästä pari lusikallista maissia koristeeksi.

Hienonna sipulit. Kuullota maissia ja sipuleita voissa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kuullota hetki. Lisää kanaliemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Soseuta sauvasekoittimella ja tarjoile. Koristele annokset maissilla.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit