Näin onnistut täydellisen sitkeissä ja reunoiltaan rapeissa suklaakekseissä

Muutaman niksin avulla suklaakeksit nousevat uudelle tasolle.

Suklaaraidat ja sormisuola tekevät kekseistä herkullisen näköisiä.

28.1. 12:00

Kuinka onnistuvat koukuttavan herkulliset suklaakeksit, jotka ovat keskeltä tahmean sitkaita ja reunoilta rapeita? Kahdella salaisella ainesosalla ja kiinnittämällä huomion paistamiseen onnistut.

Ensimmäinen niin sanottu salainen ainesosa on keksitaikinassa käytettävä voi. Voi nimittäin ruskistetaan ennen kuin se vaahdotetaan sokerin kanssa. Ruskistettu voi tuo kekseihin upeaa karamellisen paahteista makua. Kekseissä käytetään lisäksi tavallisen sokerin ohella fariinisokeria, joka antaa myös reilusti makua taikinaan.

Keksitaikina jaetaan pellille melko paksuiksi keoiksi, jotka paistetaan vain juuri ja juuri kypsäksi. Sen ansiosta keksien jäähtyessä pehmeä sisus muuttuu tahmean sitkeäksi ja reunat rapeiksi. Viimeinen silaus keksien makuun tulee sormisuolasta, jota ripotellaan keksien päälle.

Katso ohje Sopasta!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit