Jogurtin kermainen happamuus toimii etenkin broilerin marinoinnissa erinomaisesti. Jogurttimarinointi on yleistä niin Intiassa, Välimerellä kuin Pohjois- ja Väli-Amerikassakin. Kun jogurttiin yhdistää valkosipulia sekä ihanan aromaattisen maustekimaran, saa broilerista loistavan lisän esimerkiksi meze-pöytään tai pitan täytteeksi.
Mausteina käytetään chiliä, paprikaa, juustokuminaa, jauhettua korianteria ja mustapippuria. Suola lisätään vasta aivan viimeisenä kypsän broilerin päälle, jotta se ei kuivata lihaa marinoinnin aikana.
Marinoitumiselle kannattaa antaa rauhassa aikaa: useamman tunnin, mieluiten yön yli, kestävä marinointi takaa hyvän lopputuloksen.
Lopuksi, kun broilerin kypsentää uunissa, ei marinadia tarvitse pyyhkiä pois. Se saa paahtua maukkaaksi ja samalla se suojaa broileria kuivumasta.
Katso ohje Sopasta!