Chili con carne on monelle helppo arkiruoka, joka syntyy muutamasta aineksesta puolessa tunnissa. Tämä resepti on tuon meksikolais-texasilaisen ruoan hidas luksusversio, jota kelpaa haudutella viikonloppuna.
Tähän pataan tulee monenlaista lihaa, joiden maut tiivistyvät pitkässä haudutuksessa. Chorizomakkarasta saadaan mausteisuutta, savukylki tuo pataan savuisuutta, rasvaisuutta antaa possun jauheliha ja makua pieni määrä riistajauhelihaa.
Chilejä tarvitaan kolme, joiden lisäksi mukaan pilkotaan paprikaa ja valkosipulia. Liemi muodostuu kokonaisista tomaattisäilykkeistä, jotka hajoavat pataan pitkän haudutuksen aikana. Herkullisen ja syvän täyteläisen maun takana on mukillinen kuumaa kahvia.
Katso ohje Sopasta!
Lue lisää: Tässä on hyvä lihapata viikonloppuun – sinappi ja ranskankerma viimeistelevät herkkuruoan
Lue lisää: Pata täynnä makua! Vietnamilainen lihapata vie kielen mennessään
Lue lisää: Täyteläinen lihapata, johon uppoaa kilo karamellisoitua sipulia