Lihapullat on helppo suosikkiruoka, mutta miltä kuulostaisi vartissa valmiit lihapullat – täysin ilman käsien likaamista?
Eija Valakallio bongasi somesta hauskan tavan leikata jauheliha valmiiksi kuutioiksi – lihapulliksi – ja päätti kokeilla lihapullien paistamista airfryer-keittimellä.
Eroa perinteisiin lihapulliin on vain ohjeen helppous ja se, ettei pulliin tule mitään ylimääräistä, kuten korppujauhoja, kananmunia tai kermaviiliä.
– Makuun vaikuttaa lihapullien koko ja paistoaika. Meheviä pullia saa tekemällä isompia kuutioita ja pitämällä vähemmän aikaa. Itse pidän ihan pienistä ja hieman kuivemmista lihapullista, Eija kertoo.
Tässä on todellinen kiireisen arjenpelastaja!
Katso alta, kuinka lihapullat onnistuvat airfryerissä:
Alun perin Eija jakoi vinkin Instagram-tilillään @eija_valakallio.
Vartin lihapullat
Paloittele paketillinen jauhelihaa kuutioiksi pysty- ja vaakasuunnassa. Lisää jauhelihan pintaan mausteita oman maun mukaan. Lämmitä airfryer 180–200 asteeseen ja kumoa jauheliha sisään. Sekoita välissä, jotta palat irtoavat toisistaan. Paista 9–12 minuuttia, riippuen siitä, kuinka kuivia tai meheviä lihapullia haluat.
Parhaiten vinkkiin sopii kiinteämpi pussitettu jauheliha. Jos käytät rasiajauhelihaa, painele lihaa hieman, jotta se pysyy paremmin kasassa.
Myös makua riittää.
– Maustoin jauhelihan reilulla maustepippurilla ja suolalla. Vaikkei lihan sisällä ole mausteita, maistuvat mausteet hyvin, Eija kertoo.
Samaan tapaan Eija valmistaa myös jauhelihapihvit: jauheliha vain paloitellaan neljään osaan.
Kikka toimii myös pannulla tai uunissa. Jauheliha leikataan ja maustetaan samaan tapaan.
– Jos pulliin haluaa lisämakua, voi niitä dippailla erilaisiin kastikkeisiin, Eija kertoo.
Eijan suosii itse tehtyjä kermaviilidippejä, jotka maustetaan joko paprikamausteella ja suolalla tai valkosipulilla ja suolalla. Dipeissä voi käyttää myös vegaanisia vaihtoehtoja kermaviilin sijaan.
Lue myös: Yllättävä aines tuo lihapulliin hyvää makua – tällä ohjeella saa mehukkaan satsin