IS testasi 11 Alkon uutuusglögiä – paras oli yksi edullisimmista

Viisihenkinen raati testasi Alkon tämän vuoden uutuusglögit.

Ilta-Sanomien raati arvioi 11 glögiä.

20.12.2022 18:45

Arvioitaviksi valittiin yhteensä 11 juomaa. Koska moni ostaa juomansa pullon perusteella, testiryhmä sai tutkittavakseen myös pullot. Nyt siis arvioitiin sitäkin, pitääkö vanha sanonta ”moni kakku päältä kaunis” paikkansa myös Alkon hyllyssä.

Glögiraati tuli siihen tulokseen, että juomaa ei välttämättä kannata valita pullon perusteella. Kävi nimittäin niin, että makutestin parhaat pisteet nappasi yllättäen Pukki Glögi, joka on ulkoasultaan erittäin vaatimaton.

Kaiken lisäksi hinta oli uutuusjuomien edullisimmasta päästä.

Tosin edellinen arvio ulkonäön ja maun yhteydestä kumoutui, kun päästiin maistelemaan vuosikertaglögi Blossa 22:sta. Sen jazzhenkinen pullo herätti kovasti ihastusta ja chilinmakuinen vahva maku arvioitiin testin toiseksi parhaaksi.

Testiryhmä arvioi myös pullot, mutta maku ratkaisi.

Jaettu kakkossija meni vaaleankeltaiselle Glöet Gold Sparkling & Spices -kuohuviiniglögille, jonka pirteys sekä jouluinen sahramin maku herättivät ihastusta. Tämä ruusukultaisen glitterin kimallusta sisältänyt uutuusglögi nautittiin kylmänä. Pullo todettiin vaatimattomaksi. Glitterikin jämähti enimmäkseen pullon pohjalle.

Pisteitä ropisi myös Blossa Rosé-glögille, jota maisteltiin sekä kylmänä että lämmitettynä. Osa raatilaisista piti kylmästä ja osa lämpimästä versiosta. Tätä glögikauden modernia ja raikasta Blossa-uutuutta ei välttämättä enää löydy oman lähi-Alkon hyllystä, sillä kysyntä on kuulemma yllättänyt. Testiä varten pulloa jouduttiin etsimään useammasta Alkosta.

Punaviinistä, lakoista, omenista ja perinteisistä joulumausteista valmistettu Loimu 2022 -vuosikertaglögi sijoittui vähän yllättäen glögien keskikastiin. Jaani Vaahteran suunnittelema, metsänvihreä pullo sai silti eteläpohjalaisraadin syttymään, mutta pulloa pidettiin myös varoitusmerkkinä sisällön karvaudesta.

Jumbosijalle päätyi ruotsalainen Saturnus Glögg, joka on Alkon valikoiman glögeistä ainoa, johon ei ole lisätty sokeria. Saturnuksen kuiva maku ei innostanut, mutta juoman pääteltiin passaavan hyvin makeiden jouluherkkujen kyytipojaksi.

Maisteluporukassa oli mukana kolme naista ja kaksi miestä. Molemmat miehet, Jari-Pekka ja Antti tunnustivat jo kättelyssä, etteivät ole koskaan olleet mitään glögin ystäviä. Jos olisi ollut mahdollisuus, molemmat olisivat luultavasti sylkeneet kuppiin. Kävi kuitenkin niin, että Antti suorastaan rakastui Pukki-glögiin ja halusi siitä testin jälkeen vielä toisenkin maistiaisen.

Pystyisin elämään ilman glögiä, mutta tässä on miehekäs maku! Tosi täyteläinen, Antti muotoili. Hän piti myös pullon joulukorttimaisesta, tummasta etiketistä.

Myös Jukka-Pekasta kuoriutui glögin ystävä. Toisin kuin Antti, hän kallistui modernimpaan muotoiluun ja vannoi chili-viboja antaneen Blossa 22:n nimeen. Myös lämmin versio vaaleanpunaisesta Blossa Rosé:sta avasi JP:n pistehanat lähes täysille.

Naisväeltä irtosi suitsutusta myös Attitude Karpalo-Kinuski Glögille, jossa perinteiset glögimaut ovat valmistajan mukaan saaneet rinnalleen uudenlaista asennetta. Minna antoi sille täydet 5 pistettä, ja juoma valittiin viiden parhaan joukkoon.

– Tästä löytyy hyvin molemmat maut, sekä metsä että kinuski.

Anne ihastui sekä pulloon että sisältöön.

– Pullo on kuin karkki, mutta sisältö ei silti ole liian makea.

Vähän samaa sarjaa edusti Rocky Salted Caramel Glögg, jota ei ehkä olisi kannattanut lämmittää, sillä maku parani juoman jäähdyttyä.

– Pullohan on ihan rock, ja voi sanoa, että jäähtyneenä tämä on tosi hyvää, kommentoi Anne, joka antoi täydet pisteet Pukille sekä Glöetin kultakuoharille.

Myös Marianne piti Rockyn pehmeänkinuskisesta mausta. Mariannen ehdoton suosikki oli kuitenkin Pukki.

Parhaat pisteet saanutta glögiä kehuttiin maukkaaksi, mutta pullo on koreampiin kilpakumppaneihin verrattuna vaatimaton.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit