Yli 12 000 äänesti parhaista sipseistä – ylivoimainen ykkönen on rakastettu maku

Ruokakauppojen sipsihyllyillä on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja ja uutuuksia tulee jatkuvasti, mutta suomalaisten lempimaut pitävät pintansa.

Suomalaiset rakastavat eniten vain suolalla maustettuja perussipsejä ja sourcream & onion -sipsejä. Dipeistä suosikkeja ovat Ranch ja American.

28.11.2022 16:19

Myyntitilastojen mukaan suomalaisilla on sipsivalintojensa suhteen kaksi suosikkimakua ylitse muiden: vain suolalla maustetut perussipsit sekä sourcream & onion, eli hapankerma ja sipuli.

Nämä kaksi makua näkyvät suosituimpina maan isoimpien markettiketjujen, S-ryhmän, K-ryhmän ja Lidlin myyntidatasta, kerroimme aiemmin tänä vuonna.

Ilta-Sanomien suuri sipsiäänestys kertoo samaa. Marraskuun viimeisenä viikonloppuna järjestettyyn äänestykseen vastasi maanantaihin 28.11. mennessä yhteensä yhteensä 12 879 lukijaa ja eniten ääniä saanut tuote oli Taffel Broadway Sourcream & Onion. Se keräsi ylivoimaisen 20 prosentin äänisaaliin.

Toiseksi tuli perussipseiksi luokiteltava Estrella Herkku Chips, joka sai 14 prosenttia äänistä. Kolmoseksi nousi myös pelkästään suolalla maustetut Taffel Sips-poimuperunalastut.

Viiden eniten ääniä keränneen joukkoon nousivat vielä perinteiset juustonaksut sekä voittajatuotetta vastaavaa makumaailmaa edustava Estrellan Manhattan Sourcream & Onion.

Myös dippien suhteen suomalaisilla on tietyt kestosuosikkinsa. Ainakin Ranch ja American löytyvät kaikkien kauppaketjujen myydyimpien dippien listauksista.

Äänestyksessä oli 12 tuotetta, jotka olivat elokuussa 2022 S-ryhmän ja K-ryhmän myydyimpien sipsien listoilla.

Tuotekuvat: Valmistajat, S-kaupat, K-ryhmä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit