Jennan mäiskypottuvuoka on niin hyvää, että haluat keittää perunoita tahallasi liikaa – jos et ole vielä kokeillut, tee se nyt

Kermaisen mehevät, lytätyt mäiskyperunat maistuvat erityisen ihanilta, kun ne tekee kesän varhaisperunoista.

Ihanat mäiskyperunat ovat loistava lisuke esimerkiksi grillatulle kanalle.

Uunissa meheväksi ja pinnalta rapeaksi paahdetut mäiskyperunat – jotka toisaalla tunnetaan myös lyttyperunoina – ovat yksinkertaisuudessaan keitettyjä, litistettyjä ja lopuksi uunissa paistettuja perunoita.

Kyseessä ei ole mikään uusi idea, mutta mäiskyt ovat niin maistuvia, että tästä herkusta on hyvä muistutella. Tällä kertaa mäiskyt ladotaan kauniisti vuokaan.

Mäiskyjä voi maustaa mielensä mukaan ja tarjoilla uuniperunoiden tapaan erilaisilla höysteillä.

Mäiskyperunat onnistuvat mistä tahansa perunalajikkeesta, joten ne ovat herkkua ympäri vuoden. Erityisesti kesällä niitä kannattaa valmistaa ihanan makuisista varhaisperunoista ja tarjoilla grilliruoan kaverina.

Jenna Tapola kertoi Instagram-tilillään @jenna.tapola tehneensä mäiskyperunoita aiemminkin. Uudet perunat tekivät kuitenkin ruoasta entistäkin herkullisemman.

– Halusin jotain vaihtelua tavallisille keitetyille uusille perunoille. Näihinhän voi hyödyntää myös edellispäivänä ylijääneet uudet perunat, hän kertoo.

Jennan mäiskyperunat saavat mehevyyttä ja makua muun muassa voista sekä punasipulista ja yrteistä. Pinnalle ripoteltu juustoraaste paistuu ihanaksi kuorrutteeksi. Täyteläinen ranskankerma on herkullinen lisä mäiskyperunoille.

Perunat näyttävät kauniilta, kun ne paistetaan ja tarjoillaan uuni- tai piirakkavuoassa. Mäiskyt valmistuvat kuitenkin yhtä hyvin myös uunipellillä.

Mäiskyt uusista perunoista

Mausteita, kuten sipulia, yrttejä ja juustoa, voi latoa perunoiden päälle oman maun mukaan.

  • n. 700–800g uusia perunoita

  • 50 g sulatettua voita

  • sormisuolaa

  • tuoretta rosmariinia

  • mozzarellaraastetta

  • punasipulia nipussa

  • ruohosipulia

  • 1 prk (n. 200g) ranskankermaa

Pese ja keitä perunat kypsiksi.

Laita perunat uunivuokaan ja litistä ne juomalasin pohjalla tai lusikalla.

Lusikoi perunoiden päälle sulatettua voita, ja ripottele pinnalle sormisuolaa sekä pilkottua rosmariinia.

Lisää juustoraaste päälle.

Paista uunissa 225 asteessa 15 minuuttia.

Lisää perunoiden päälle pilkottua sipulia ja ruohosipulia.

Tarjoile mäiskyt ranskankerman kanssa.

Juttu on julkaistu Ilta-Sanomissa ensi kertaa 7.7. 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit