Tuplajuustolevite
1 dl raastettua parmesaania
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Vatkaa parmesaaniraaste ja tuorejuusto keskenään ja tarjoa esimerkiksi mustikka-, kirsikka- tai aprikoosihillon ja patongin kanssa.
Valmistusaika: 5 minuuttia
Määrä: Noin 1 dl
Fenkolipesto
150 g salaattifenkolia
1 dl raastettua parmesaania
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
2 rkl pinjansiemeniä
80 g cashewpähkinöitä
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa noin
1 dl oliiviöljyä
Hienonna fenkoli. Raasta parmesaani, kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Purista sitruunan puolikkaasta mehu.
Mittaa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta. Lisää öljy erissä ja anna koneen käydä, kunnes pesto on tasaista.
Siirrä jääkaappiin tekeytymään 3 tunniksi. Tarjoa esimerkiksi grillatun leivän kanssa.
Valmistusaika: 15 minuuttia
Määrä: Noin 3 dl
Hunajavoi
100 g pehmeää voita
2 ½ rkl juoksevaa hunajaa
Mittaa ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa makeiden leipien, kuten banana breadin kanssa.
Valmistusaika: 5 minuuttia
Määrä: noin ½ dl