Tuplajuusto ja 2 muuta superhyvää herkkulevitettä leivälle

Lämmin leipä ja sipaisu aitoa voita – onko mitään parempaa? Jos kuitenkin kaipaat vaihtelua, kokeile näitä ihania ja monikäyttöisiä tahnoja tuoreen leivän kaverina.

Hunajavoi maistuu mahtavalta myös paksujen pannukakkujen päällä, ja fenkolipestosta pyöräytät spagetin kanssa oivan arkipastan.

Tuplajuustolevite

  • 1 dl raastettua parmesaania

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa parmesaaniraaste ja tuorejuusto keskenään ja tarjoa esimerkiksi mustikka-, kirsikka- tai aprikoosihillon ja patongin kanssa.

Valmistusaika: 5 minuuttia

Määrä: Noin 1 dl

Fenkolipesto

  • 150 g salaattifenkolia

  • 1 dl raastettua parmesaania

  • 1 valkosipulinkynsi

  • ½ sitruunan mehu

  • 2 rkl pinjansiemeniä

  • 80 g cashewpähkinöitä

  • ½ tl rouhittua mustapippuria

  • ½ tl suolaa noin

  • 1 dl oliiviöljyä

Hienonna fenkoli. Raasta parmesaani, kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Purista sitruunan puolikkaasta mehu.

Mittaa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta. Lisää öljy erissä ja anna koneen käydä, kunnes pesto on tasaista.

Siirrä jääkaappiin tekeytymään 3 tunniksi. Tarjoa esimerkiksi grillatun leivän kanssa.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Määrä: Noin 3 dl

Hunajavoi

  • 100 g pehmeää voita

  • 2 ½ rkl juoksevaa hunajaa

Mittaa ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa makeiden leipien, kuten banana breadin kanssa.

Valmistusaika: 5 minuuttia

Määrä: noin ½ dl

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit