Ravintolatasoisen sienikastikkeen salaisuus on yhdessä työvaiheessa

Sienten maku tulee paremmin esille, kun osan niistä soseuttaa kastikkeeseen.

Pieni määrä rucolaa korostaa sienikastikkeen lempeää makua.

8.9.2022 7:30

Syksyiset säät ja sateet tarkoittavat ruokaihmisten mielessä yhtä asiaa: nyt saadaan sieniä! Tattien, suppilovahveroiden ja muiden herkullisten sienten aika on alkanut.

Ravintolatasoinen sienipasta syntyy laadukkaista aineksista, mutta yllättävän pienellä vaivalla. Tämän sienikastikkeen intensiivinen maku saadaan aikaan, kun osa sienistä soseutetaan kastikkeen joukossa.

Loput viipaleina lisättävät sienet tuovat annokseen rakennetta ja näyttävyyttä.

Kastikkeeseen käytetään kermaa sekä maitoa ja makujen tasapainosta vastaa loraus valkoviiniä, joka voi tarvittaessa korvata pienellä määrällä valkoviinietikkaa.

Mausteiksi riittää suola, pippuri sekä tuore timjami.

Katso ohje Sopasta!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit