12 tehtaanmyymälää, joissa todellakin kannattaa poiketa – lukijoilla kaksi ehdotonta suosikkia herkkujen ystäville

Lukijat vinkkaavat 12 tehtaanmyymälää niin makeiden herkkujen kuin kotimaisen designin ja laatutuotteiden ystäville.

Houkuttelevia tehtaanmyymälöitä löytyy ympäri Suomen.

17.8. 15:08 | Päivitetty 17.8. 16:41

Miten olisi aimo annos makeita herkkuja sopuhintaan tai kotimaisia sisustuslöytöjä alennetuin hinnoin? Piipahdus tehtaanmyymälässä hivelee monia aisteja ja samalla lompakkokin kiittää.

Kysyimme lukijoiltamme aiemmin kesällä verkkokyselyssä, mitkä tehtaanmyymälät ympäri Suomen lukeutuvat heidän ehdottomien suosikkiensa kärkikaartiin.

Nyt esittelemme suosiojärjestyksessä 12 lukijoiden suosittelemaa tehtaanmyymälää, joissa kannattaa vierailla niin herkkujen kuin kodintekstiilien ja sisustuksen perässä. Suosikkimyymälöiden kärkeen nousi kolme klassikon statuksesta nauttivaa makeisvalmistajaa, mutta suositusten joukkoon kipusi myös kotimaisen designin ja laatutavaran tyyssijoja ympäri Suomen. Näistä et taatusti poistu tyhjin käsin!

Kirjoitimme myös aiemmin ruoan ystäviä ilahduttavista tehtaanmyymälöistä aina eteläisestä Suomesta pitkälle pohjoiseen saakka.

Lue lisää: 18 tehtaanmyymälää, joissa kannattaa poiketa – täällä herkkujen ja hyvän ruuan ystävä tekee löytöjä

1. Pandan tehtaanmyymälä, Jyväskylän Vaajakoski

Makeannälkäisten vakiokohteessa ei ollut epäselvyyttä: ylivoimaiseksi suosikiksi nousi Vaajakoskella Jyväskylässä Pandan makeistehtaan yhteydessä toimiva tehtaanmyymälä. Keskellä Suomea sijaitsevasta tehtaanmyymälästä löytyy klassikoinakin tunnettuja lakuja, suklaita ja tehtaan omia erikoiseriä.

Myymälästä on vaikea lähteä tyhjin käsin, kertovat Vaajakoskella vierailleet suomalaiset Pandan tehtaanmyymälästä sosiaalisessa mediassa:

Aina lähtee mukaan jotain käydessä. Hyvät tarjoukset.”

Loistava ja edullinen paikka hankkia suklaat ja lakut, suurperheellinen kiittää!”

Pandan tehtaanmyymälä avoinna arkisin klo 9–20, lauantaisin klo 9–18 ja sunnuntaisin klo 11–18.

Asematie 2, 40801 Vaajakoski

2. Brunberg, Porvoo

Makeita herkkuja tarjoilevien tehtaanmyymälöiden joukosta kakkospaikalle kivunnut Brunbergin tehtaanmyymälä ei myöskään jätä herkkusuita kylmäksi. Se kipusi Pandan tehtaanmyymälän ohella kyselyn selkeille piikkipaikoille. Näin sitä kiitellään:

Valloittava karkkikauppa! Aivan sekoaa kun pääsee karkkikaupassa käymään, ja mitkä ihanat tuotteet.”

Yhtenä Porvoon vetonaulanakin tunnetusta tehtaanmyymälästä löytyy runsas valikoima makeisia, kuten suklaasuukkoja, tryffeleitä, lakuja, suklaita ja marmeladeja.

Yli 150-vuotiaan historian omaavan Brunbergin makeisvalikoimasta löytyy myös gluteenittomia, sokerittomia, laktoosittomia ja vegaanisia herkkuja.

Tehtaanmyymälä on avoinna arkisin klo 9–17 ja lauantaisin klo 9–15.

Teollisuustie 21A, 06150 Porvoo

3. Fazerin tehtaanmyymälä, Vantaa ja Lahti

Makeannälän saa taltutettua mainiosti myös Vantaalla ja Lahdessa, joissa sijaitsevat klassikon statuksesta nauttivan makeisvalmistaja Fazerin tehtaanmyymälät. Myymälän hyllyt tarjoavat täydennystä kodin makeisvarastoihin iki-ihanien suklaiden, lakritsien, keksien ja konvehtirasioiden muodossa.

Klassikkosuklaata löytyy myymälöistä pilvin pimein.

Suolaista purtavaa kaipaavia ilahduttavat tuoreeltaan leivotut leivät sekä myslit, puurohiutaleet ja hapankorput.

Valikoimaan raikkaan tuulahduksen tuovat runsaat herkkukorit ja lahjapakkaukset, sesongin mukaan päivittyvät tuotteet sekä viimeisimmät uutuudet. Tarjolla on myös gluteenittomia tuotteita.

Fazerin vierailukeskus valmistui Vantaalle vuonna 2016.

Vantaan myymälä avoinna arkisin klo 9-18.30, lauantaisin 10-16.30 ja sunnuntaisin 11-16.30. Lahden uudistettu myymälä avoinna arkisin 9-17 ja lauantaisin 9-14.

Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Kasakkamäentie 3, 15800 Lahti

4. Design Hill, Halikko

Elintarvikevalmistajien lisäksi myös erilaiset kodinsisustuksen piiriin lukeutuvat tehtaanmyymälät keräsivät lukijoilta suosituksia.

Näin tässä kategoriassa lukijoiden ykkössuosikiksi noussutta, Halikossa sijaitsevaa Design Hill -myymälää kuvailtiin somessa:

Ihan lempparikauppa, josta aina löytyy kaikkea kivaa!”

Upea valikoima designia.”

Helsingin ja Turun välisellä moottoritiellä taukopaikan tapaan toimiva Design Hill kokoaa yhteen kattavan valikoiman kotimaista designia ja skandinaavista tyyliä edustavia lifestyle-tuotemerkkejä. Valikoimasta löytyy muun muassa kodintekstiilejä, astioita, keittiövälineitä, spa-tuotteita, laukkuja, askartelutarvikkeita, kosmetiikkaa ja hiustuotteita. Tuotteiden takana ovat tutut brändit, kuten Marimekko, Finlayson, Iittala, Aarikka ja Lumene.

Tiloista löytyy myös suklaata käsityönä valmistavan kotimaisen perheyritys PetriS Chocolaten suklaapuoti sekä artesaaniviinejä ja -siidereitä valmistavan Brinkhall Sparkling Oy:n myymälä.

Lukijoilta kehuja sai myös myymälän kahvila, jonka lounasruokien ja kakkuannosten esillepanoa kuvailtiin ”silmiä hivelevän kauniiksi”. Valikoimassa on myös vegaanisia ruokia ja koirat ovat tervetulleita vierailulle.

Design Hill avoinna arkisin klo 9-19, lauantaisin klo 10-18 ja sunnuntaisin klo 12-19.

Vaskiontie 418, 24800 Halikko

5. Muurlan tehtaanmyymälä, Muurla

Salon kupeessa sijaitsevan Muurlan lasitehtaan yhteydessä toimiva tehtaanmyymälä on suomalaisen designin kehto. Vuonna 1974 ovensa avanneen Muurlan tehtaanmyymälän valikoimasta löytyy paikan päällä puhallettuja Muurlan lasituotteita, kotimaista puutavaraa sekä muuta kodin sisustustavaraa.

Paikka toimii myös taukopaikkana 110-tien matkustajille, sillä ostosten lomassa voi piipahtaa myymälän viereisessä kahvila-ravintolassa, joka tarjoilee päivittäin lounasta ja vastaleivottuja leivonnaisia.

Muurlan tehtaanmyymälä palvelee maanantaista lauantaihin klo 10-18 sekä sunnuntaisin klo 11-18.

Muurlantie 9, 25130 Muurla

6. Marimekko, Helsingin Herttoniemi

Marimekolla on useita outlet-myymälöitä ympäri Suomen, mutta tuotemerkin tehtaanmyymälä Herttoniemen teollisuusalueella Helsingissä vetää puoleensa väkeä erityisen sankoin joukoin.

Tehtaanmyymälästä löytyy Marimekon vaatteita, asusteita, verhokankaita, pussilakanoita, pöytäliinoja ja muita sisustustekstiilejä. Hyviä löytöjä voi tehdä myös poistotuotteiden ja erikoiserien joukosta.

Tehtaanmyymälän lisäksi Helsingin Marimekko-talossa toimivat myös Marimekon pääkonttori, kangaspaino, malliompelimo sekä Maritori-nimellä kulkeva lounasravintola, jonka astioissa ja kattauksissa toistuvat Marimekon veikeät värit ja kuviot.

Lounasravintola Maritorin lounasbuffet.

Marimekon tehtaanmyymälä on avoinna arkisin klo 10-18, lauantaisin klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 12-18.

Kirvesmiehenkatu 7, 00880 Helsinki

7. Finlayson, Forssa

Tekstiiliyhtiö Finlaysonin 200 vuoden mittaiset juuret ovat peräisin sekä Tampereelta että Forssasta. Siinä missä Tampere tunnetaan Finlaysonin tehdasalueesta, Forssassa majailee yrityksen tehtaanmyymälä.

Jo vuodesta 1855 palvelleesta Finlaysonin tehtaanmyymälästä löytyy sesongin uutuusmalliston tuotteita sekä keittiön, kylpyhuoneen ja makuuhuoneen tekstiilejä tarjoushinnoin.

Forssan K-Citymarketin yhteydessä sijaitseva Finlaysonin tehtaanmyymälä on avoinna arkisin klo 10-18 ja lauantaisin klo 10-16.

Yhtiönkatu, 30100 Forssa

8. Fiskars Shop, Raasepori

Fiskarsin ruukkikylään Raaseporiin kannattaa suunnata jo pelkän miljöön vuoksi, mutta myös alueen lukuisten putiikkien perässä. Kenties tunnetuin niistä on suomalaisen muotoilun klassikoita tarjoileva Fiskars Shop, joka komeilee aivan Fiskarsin ruukin ytimessä vanhassa tornikellorakennuksessa.

Myymälän valikoima koostuu Fiskarsin keittiötarvikkeista, leikkuuvälineistä ja puutarhatyökaluista sekä emoyhtiön muiden brändien, kuten Iittalan, Hackmanin ja Arabian tuotteista.

Fiskars Shop avoinna joka päivä klo 10-18.

Fiskarsintie 352, 10470 Fiskars

9. Lapuan Kankurit, Lapua

Lapuan Kulttuurikeskus Vanhaan Paukkuun perustettu Lapuan Kankureiden tehtaanmyymälä on ehdoton tärppi Etelä-Pohjanmaan seudulla asuville ja matkustaville.

Entisessä Lapuan Patruunatehtaan työkaluverstaassa sijaitsevassa myymälässä on tarjolla laaja valikoima erilaisia Lapuan Kankureiden kylpy-, sauna-, sisustus- ja keittiötuotteita. Löytöjä voi tehdä myös vaihtuvien kampanja- ja tarjoustuotteiden joukosta. Tekstiilien lisäksi myymälästä löytyy muun muassa koreja ja saippuoita.

Lapuan Kankurien tehtaanmyymälä auki arkisin klo 11-18 ja lauantaisin klo 10-15.

Vanhan Paukun tie 1, 62100 Lapua

10. Luhta Outlet Torni, Lahti

Suomen suurimpana muotialan yrityksenä tunnettu Luhta myy vaatteita, kodintekstiilejä ja sisustustavaroita myymälöissä ympäri Suomen. Kaikista myymälöistä lukijoilta erityismaininnan sai Lahden Renkomäessä, yrityksen pääkonttorin yhteydessä sijaitseva Luhta Outlet Torni.

Tuotemerkin suurimman outlet-myymälän valikoimasta löytyy niin aktiiviseen eloon kuin rentoon vapaa-ajanviettoon kotona sopivia tuotteita. Tornitalon 11. kerroksesta löytyy maisemakahvila, joka kestitsee nälkäisiä vierailijoita aina arkisin lounasaikaan.

Luhta Outlet Torni on avoinna arkisin klo 10-19, lauantaisin klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 12-16.

Tiilimäenkatu 9, 15680 Lahti

11. Urjalan Makeistukku, Urjala

Urjalan kunnassa Pirkanmaalla sijaitseva Urjalan Makeistukku on varsinainen karamellifanien paratiisi. Nimensä mukaisesti myynnissä on laaja valikoima erilaisia makeisia edulliseen tukkuhintaan. Karkkibuffettia siivittävät tutut brändit, kuten Fazer, Halva, Panda, Brunberg, Haribo ja Marabou.

Sesongin mukaan päivittyvän karkkivalikoiman joukosta löytyy myös gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja sekä mausteita, luontaistuotteita, sipsejä sekä virvoitus- ja energiajuomia.

Urjalan makeistukku avoinna sunnuntaista torstaihin klo 9-18 sekä perjantaina ja lauantaina 9-20.

Turunväylä 52, 31760 Urjala

12. Juustoportti, Jalasjärvi

Kolmostietä ajellessa kannattaa ehdottomasti poiketa Juustoportin Jalasjärven toimipisteessä. Myymälän juustotiskiltä ja kylmähyllyistä löytyy monenlaisia tuotteita kotiin tai kylään vietäväksi. Merkin omien tuotteiden lisäksi voi ostaa myös päivittäistavaroita ja kotimaisten pienten tuottajien erikoistuotteita.

Lisäksi myymälän ohesta löytyy showroom, jossa esitellään Juustoportin toimintaa. Nälän saa taltutettua päivittäisen lounaan tai À la carte -illallisen parissa, ja luonnollisesti annoksissa maistuvat Juustoportin juustot ja muut maitotuotteet.

Jalasjärven Juustoportti on auki arkisin klo 7–22 ja viikonloppuisin klo 8–22.

Keisarintie 145, 61710 Pentinmäki

Juttua muokattu klo 16.40: Korjattu Muurlan tehtaanmyymälän aukioloajat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit