Hanna Sumarin paras sienipiirakka sulaa suuhun – pohjan mehevyyden salaisuus on 2 yllättävässä aineksessa

Hanna Sumarin kantarellipiirakan pohja on ohut ja mehevä, jolloin ihanasti sieniltä maistuva täyte pääsee oikeuksiinsa.

Hanna Sumari on tehnyt samaista piirakkaa aiemmin myöskin suppilovahveroista.

11.8. 18:30 | Päivitetty 12.8. 9:11

Sieniä on taas alkanut tupsahdella metsiin, joten metsäretken päätteeksi sienisaaliista kannattaa nyt pyöräyttää syyskauden perinteistä herkkua – nimittäin piirakkaa.

Televisiosta tuttu juontaja ja ruokakirjailija Hanna Sumari julkaisi blogissaan sienipiirakkareseptin, jota voittanutta ei taatusti ole. Se maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

Piirakkaan voi Sumarin mukaan käyttää mitä tahansa sieniä. Ihanan makuinen piiras syntyy erityisesti kantarelleista, joita kasvaa metsissä juuri nyt.

Parhaaksi tituleeratun kantarellipiirakan salaisuus on erityisesti sen mehevässä ja mukavasti rakennetta sisältävässä pohjataikinassa. Taikinaan lisätään nimittäin porkkanaraastetta ja kaurahiutaleita.

Tässä makua on pohjasta täytteeseen. Usein piirakkapohjat koostuvat vain vehnäjauhoista, rasvasta ja ehkä kananmunasta – eli makua ei juuri ole.

Piirakan täytteeseen tulee ihanaa makua muun muassa kantarelleista, sipulista, valkosipulista ja rosmariinista. Mehevyyden lisäksi pohja on niin ohut, ettei se peitä täytteen ihania makuja.

– Tässä makua on pohjasta täytteeseen. Usein piirakkapohjat koostuvat vain vehnäjauhoista, rasvasta ja ehkä kananmunasta – eli makua ei juuri ole, Sumari sanoo.

Paras kantarellipiirakka

Pohja:

  • 100 g voita

  • 100 g porkkanaraastetta

  • 1 dl jauhoja

  • 1 dl kaurahiutaleita

  • ½ tl leivinjauhetta

  • ½ tl suolaa

Täyte:

  • 200 g kantarelleja

  • 3 pientä uuden sadon sipulia

  • 1 rkl öljyä

  • 1 dl maitoa

  • 1 muna

  • 1 valkosipulin kynsi raastettuna

  • 2 dl juustoraastetta

  • ½ tl suolaa

  • ½ tl valkopippuria

  • ½ tl rosmariinia

Valmistusohjeet

Aloita tekemällä pohja. Sekoita keskenään rasva ja porkkanaraaste. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Yhdistä seokset taikinaksi.

Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.

Tee täyte. Paista silputtua sipulia ja sieniä öljyssä pannulla, kunnes sienten neste on haihtunut ja sipulit ovat pehmenneet.

Yhdistä kulhossa täytteen muut ainekset ja lisää lopuksi sieni-sipuliseos. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit