Itsetehty jääkahvi ei vaadi vaikeita työvaiheita tai erikoisia välineitä – mutta aikaa se vaatii. Tarvitset kulhon, harsoa tai suodatinpaperin sekä kahvinpuruja ja kylmää vettä.
Pistä kahvi illalla uuttumaan ja aloita aamu vivahteikkaalla ja virkistävällä kahvilla.
Kahvinpurut sekoitetaan veteen ja annetaan seistä huoneenlämmössä yön yli. Sen jälkeen neste siivilöidään harson tai suodatinpaperin läpi, jotta porot eivät päädy valmiiseen juomaan. Tarjoa kylmäuutettu kahvi jääpalojen ja haluamasi maidon tai kasvijuoman kanssa.
Kylmäuutettu kahvi toimii erinomaisesti myös drinkeissä.
Siivilöity, kylmäuutettu kahvi säilyy tiiviisti pullotettuna jääkaapissa parikin viikkoa. Voit myös pakastaa siivilöityä kahvia jääpalamuoteissa, jolloin jääkahvi ei laimene jääpalojen sulaessa.
Katso ohje Soppa365:stä!